Συνταγή για κυπριακό χαλβά κατσαρόλας!

Ξέρετε πώς γίνεται ο κυπριακός χαλβάς; Ευκαιρία να μάθετε! Σας παρουσιάζω μία συνταγή που μου έστειλε μία γνωστή μου από την Κύπρο.

Υλικά:
2φλ. τσαγιού σιμιγδάλι
¼ φλ. αμυγδαλόκουνα
¼ φλ. σταφίδες ξανθές
1 φλ. λάδι
½ φλ. μέλι
5 φλ. νερό
2 κομμάτια κανέλα
2 γαρύφαλλα

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα μυρωδικά, το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.

Μετά αφαιρούμε τα μυρωδικά με ένα τρυπητό και διατηρούμε το σιρόπι καυτό.

Έπειτα πλένουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν οι σταφίδες. Κατόπιν βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνουμε λίγο – λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.

Το καβουρδίζουμε να ξανθύνει και ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά .

Στη συνέχεια κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν το σιμιγδάλι πάρει καστανό χρώμα.

Ρίχνουμε μετά τις σταφίδες ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σιρόπι. Ζεσταίνουμε ξανά το μείγμα για να απορροφήσει το σιμιγδάλι το σιρόπι.

Τέλος, κατεβάζουμε το χαλβά από τη φωτιά ανακατεύουμε και τον σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 3 λεπτά. Μετά τον ρίχνουμε σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με κανέλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.