Συνταγή για «μελαχρινή» Πηλίου (καρυδόπιτα)!

Μελαχρινή στο Πήλιο δεν αποκαλούν  μία γυναίκα με μαύρα μαλλιά και μελαμψό δέρμα, αλλά ένα από τα πιο ωραία γλυκά που δεν είναι άλλο από την καρυδόπιτα. Εμείς κατά τη διαμονή μας στο όμορφο Πήλιο, ζητήσαμε την συνταγή από το πεντανόστιμο γλυκό και σας την παρουσιάζουμε.

ΥΛΙΚΑ

  • 10 αυγά
  • 10 κ.σ καρύδι
  • 10 κ.σ φρυγανια
  • 1 κ.γλ. κανελα
  • 1 κ.γλ. γαρυφαλο
  • 5 κ.σ ζαχαρη
  • σιρόπι (όπως της καρυδόπιτας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το χέρι προς μία κατεύθυνση. Για περίπου 50 λεπτά βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Για να δούμε αν έγινε μόλις περάσει ο χρόνος, τρυπάμε με ένα πιρούνι ή ένα καλαμάκι από σουβλάκι. Ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.