Συνταγή για μηλόπιτα με σφολιάτα!

Η μηλόπιτα με σφολιάτα είναι ένα ιδιαίτερο γλυκό που όσοι το δοκιμάσουν θέλουν να το ξαναφάνε. Επειδή μπορεί να νομίζετε ότι είναι δύσκολο στην παρασκευή του εγώ σας προτείνω να ακολουθήσετε τα βήματα της παρακάτω συνταγής και να καλέσετε τους φίλους σας να απολαύσετε μαζί το αποτέλεσμα!

Συνταγή για μηλόπιτα με σφολιάτα!
Συνταγή για μηλόπιτα με σφολιάτα!

Υλικά για μηλόπιτα με σφολιάτα

-1 φύλλο σφολιάτας
-3 μεγάλα μήλα (εξαρτάται από το μέγεθος του πυρέξ ή της φόρμας)
-100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
-3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

Συνταγή για μηλόπιτα με σφολιάτα!
Συνταγή για μηλόπιτα με σφολιάτα!

Εκτέλεση συνταγής για μηλόπιτα με σφολιάτα

Κόβετε τη σφολιάτα σε ένα μεγάλο κύκλο ( εφόσον η φόρμα είναι στρογγυλή) και την τρυπάτε με ένα πιρούνι.
Στη συνέχεια, καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε φέτες ( όχι λεπτές). Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνετε τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατεύετε γρήγορα και προσθέτετε τα μήλα. Προσοχή να μην κολλήσει η καραμέλα και αποκτήσει πικρή γεύση. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα μήλα να σιγοβράσουν για 15- 20 λεπτά. Τακτοποιήστε τα μήλα σε ομόκεντρους κύκλους στο ταψί ή στην φόρμα.Πιέστε τα μήλα μεταξύ τους τους, ώστε να μην υπάρχει κενό. Περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα, σκεπάζετε με τη σφολιάτα και ψήνετε στους 180 βαθμούς ( εξαρτάται από τον φούρνο σας ) για 45-50 λεπτά, μέχρι η ζύμη να είναι χρυσή καφέ και σταθερή. Αφήνετε τη μηλόπιτα να κρυώσει για περίπου 1 ώρα, αναποδογυρίζετε σε ένα πιάτο και τη σερβίρετε σκέτη ή με παγωτό.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.