Συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια με γεύση πορτοκάλι!

Μέσα από το travelgirl.gr θα έχετε τη δυνατότητα να διαβάζετε και νηστίσιμες συνταγές, τόσο γλυκών όσο και φαγητών ,καθώς αρκετοί από σας νηστεύετε. Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσω μία εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα κουλουράκια με γεύση πορτοκάλι.

Υλικά:
2 ποτήρια του νερού ηλιέλαιο
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένο στον χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες
αλέυρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει (γύρω στο 1κιλό)

Eκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλέυρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το αλέυρι σιγά-σιγά μέχρι να σφίξει η ζύμη. Πλάθουμε σε μπαλάκια ή σε ότι σχέδιο θέλουμε εμείς και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 10-15 λεπτά.

Το μυστικό είναι να βγάλουμε τα κουλουράκια λίγο μαλακά γιατί όσο κάθονται θα σφίγγουν από μόνα τους! Η ποσότητα που θα βγουν εξαρτάται απο το μέγεθος που τα πλάσαμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.