Συνταγή για νηστίσιμα σουβλάκια από μανιτάρια!

Τα νηστίσιμα σουβλάκια από μανιτάρια με σκόρδο θα γίνει το αγαπημένο σου φαγητό την Σαρακοστή. Σίγουρα καποιοι από σας θα την  λατρέψετε αυτήν την συνταγή όλο το χρόνο καθώς δεν τρώτε κρέας!

Συνταγή για νηστίσιμα σουβλάκια από μανιτάρια
Συνταγή για νηστίσιμα σουβλάκια από μανιτάρια

Υλικά για νηστίσιμα σουβλάκια από μανιτάρια

1 κιλό λευκά μανιτάρια
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
αλάτι-πιπέρι
ξυλάκια για σουβλάκια
2 κ.τ.σ ξύδι βαλσάμικο (όχι κρέμα)
1 κ.τ.σ soy sauce

Συνταγή για νηστίσιμα σουβλάκια από μανιτάρια
Συνταγή για νηστίσιμα σουβλάκια από μανιτάρια

Εκτέλεση συνταγής για νηστίσιμα σουβλάκια από μανιτάρια

Φτιάξτε τη μαρινάδα σας. Ψιλοκόψτε το σκόρδο, και βάλτε το σε ένα μπολ. Ρίξτε μέσα το ξύδι βαλσάμικο, τη soy sauce, το θυμάρι, το πιπέρι.
Κόψτε τα μανιτάρια στη μέση και βάλτε τα μέσα στη μαρινάδα που ετοιμάσατε. Ανακατέψτε τα και αφήστε τα για περίπου μισή ώρα.
Έπειτα, πάρτε τα ξυλάκια και περάστε τα μανιτάρια σας. Ψήστε τα ή στο γκριλ του φούρνου ή στην ψηστιέρα σας ή στη σχάρα (σε κάρβουνα όσοι μπορούν).
Ψήστε τα για περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Προαιρετικά μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγο φρέσκο μαϊντανό όταν τα βγάλετε από τη φωτιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.