Συνταγή για πανεύκολα πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς

Η Κυριακή του Πάσχα πλησιάζει κι εγώ δε θα σας άφηνα χωρίς συνταγή! Η παρακάτω είναι παραδοσιακή και σίγουρα η μυρωδιά τους θα σας φέρουν στο μυαλό παιδικές αναμνήσεις! Δοκιμάστε την!


ΥΛΙΚΑ
• 250 γρ βούτυρο γάλακτος
• 3 αυγά
• 1/2 κιλό ζάχαρη
• 250 γρ γάλα
• 1/2 φακελάκι αμμωνία
• ξύσμα 1 λεμονιού
• 3 βανίλιες

• 250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κρόκους αυγών αραιωμένα με λίγο φρέσκο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Βάλτε σε λεκάνη ζυμώματος το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπήστε τα με το μίξερ χειρός να ασπρίσουν.
• Προσθέστε ένα ένα τα αυγά εξακολουθώντας το χτύπημα.
• Βάλτε το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί ελαφρά
• Βάλτε το μέσα σε ένα μπολ και διαλύστε μέσα την αμμωνία κρατώντας το μπολ πάνω από την λεκάνη σας γιατί ανακατεύοντας για να διαλυθεί η αμμωνία αφρίζει και μπορεί να σας χυθεί.
• Ρίξτε το μίγμα του γάλακτος μέσα στη λεκάνη. Προσθέστε τις βανίλιες και το ξύσμα.
• Τέλος ρίξτε το αλεύρι και ζυμώστε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια σας.
• Φτιάξτε κουλουράκια σε ότι σχέδιο σας αρέσει. Αραδιάστε τα σε ταψί αφού προηγουμένως στρώσετε ένα αντικολητικό χαρτί, όχι πολύ κοντά το ένα στο άλλο γιατί φουσκώνουν πολύ.
• Αλείψτε τα με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα και ψήστε τα στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου. Καλό Πάσχα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.