Συνταγή για σουφλέ με …ψωμί του τοστ!

Το σουφλέ είναι από τα αγαπημένα φαγητά σχεδόν όλων των ανθρώπων κάθε ηλικίας. Φυσικά μπορεί να γίνει από πολύ ελαφρύ μέχρι αρκετά βαρύ αναλόγως με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Σήμερα μεταξύ των τυριών θα το φτιάξουμε με ψωμί του τοστ!

Συνταγή για σουφλέ με ...ψωμί του τοστ!
Συνταγή για σουφλέ με …ψωμί του τοστ!

Υλικα για σουφλέ με ψωμί του τοστ

3 κ.τ.σ βούτυρο
3 κ.τ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα γάλα
6 κρόκους αβγών
1 κούπα τυρί μοτσαρέλα
1/2 κ.τ.γ μουστάρδα
1/4 κ.τ.γ αλάτι
1/8 κ.τ.γ πιπέρι
6 ασπράδια αβγών
1 1/2 κούπες με κύβους από άσπρο ψωμί του τοστ

Συνταγή για σουφλέ με ...ψωμί του τοστ!
Συνταγή για σουφλέ με …ψωμί του τοστ!

Εκτέλεση συνταγής για σουφλέ με ψωμί του τοστ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C
Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε για ένα λεπτό σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το γάλα με τη μία και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια ωραία κρέμα.
Αφαιρέστε από το κατσαρολάκι τη φωτιά. Ρίξτε μέσα τους κρόκους αβγών, 2 κάθε φορά. Έπειτα ρίξτε το τυρί. Προσθέστε τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και μεταφέρετε το μείγμα σας σε ένα μεγαλύτερο μπολ και αφήστε το στην άκρη.
Χτυπήστε με ένα μίξερ τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν. Φανταστείτε μια μαρέγκα. Ρίξτε απαλά τα ασπράδια στο μείγμα με τους κρόκους και το τυρί. Έπειτα προσθέστε το ψωμί του τοστ.
Απλώστε το μείγμα σε ένα σκεύος για σουφλέ (ή μοιράστε σε μικρότερα μπολάκια για σουφλέ).
Ψήστε τους 150°C μέχρι να φουσκώσουν και μέχρι να έχουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Αν βάλετε όλο το μείγμα σε ένα ταψί θα χρειαστεί να ψήσετε για περίπου 1 ώρα, αν βάλετε το μείγμα σε μικρότερα μπολάκια, ο χρόνος ψησίματος θα πρέπει να είναι λιγότερος. Σερβίρετε αμέσως μόλις ψηθούν.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.