Συνταγή για σουσαμένια κουλουράκια λαδιού

Τα κουλουράκια είναι αυτά που μπορείς να τα φας ανά πάσα ώρα και στιγμή και μάλιστα τα σουσαμένια κουλουράκια λαδιού έχουν γίνει τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων. Τι θα λέγατε λοιπόν να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε στο σπίτι;

Υλικά για σουσαμένια κουλουράκια λαδιού

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
1,5 κούπα ελαιόλαδο

1/2 κούπα χυμό λεμονιού
1 κούπα σουσάμι

Εκτέλεση συνταγής για σουσαμένια κουλουράκια λαδιού

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Σε ένα άλλο μπολ ή σε μια μικρή λεκάνη, αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη. Λιώνουμε τη σόδα μέσα στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε μέσα στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ανακατεύοντας το αλεύρι με το μπέικιν. Πλάθουμε μέχρι η ζύμη να είναι μαλακή και να μην κολλάει πολύ στα δάχτυλά μας. Αφήνουμε για περίπου μισή ώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί. Απλώνουμε το σουσάμι σ΄ένα μεγάλο πιάτο ή στο τραπέζι και όταν πλάσουμε τα κουλουράκια τα περνάμε πάνω από το σουσάμι. Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 45 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).

Τα κουλουράκια είναι έτοιμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.