Συνταγή για σπιτική βανίλια-υποβρύχιο

Και ποιος δεν λατρεύει την σπιτική βανίλια-υποβρύχιο; Νομίζω ότι οι περισσότεροι από μας τρελαινόμαστε! Μόλις με πέντε υλικά μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι και να κεράσετε και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Υλικά για βανίλια υποβρύχιο

• 50 γρ νερό
• 150 γρ γλυκόζη
• 220 γρ ζάχαρη

• 1 μαστίχα Χίου σαν το ρεβίθι περίπου
• 1 βανίλια

Συνταγή για σπιτική βανίλια-υποβρύχιο
Συνταγή για σπιτική βανίλια-υποβρύχιο

Εκτέλεση συνταγής για βανίλια υποβρύχιο

• Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα εκτός την βανίλια και τα βράζουμε μέχρι να καραμελώσει. Δοκιμάζουμε και ρίχνουμε μια σταγόνα σε κρυό νερό, δεν πρέπει να διαλύεται αλλά ούτε και να σκληραίνει πολύ και τότε είναι έτοιμη.
• Μετά κατεβάζουμε από την φωτιά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει 5 λεπτά και ρίχνουμε την βανίλια και ανακατεύουμε συνεχεία μέχρι να ασπρίσει και να γίνει η βανίλια υποβρύχιο (με ξύλινο κουτάλι είναι καλύτερα )
• Όταν λέμε να ανακατεύουμε συνέχεια μην τρελαθείτε άμα κουραστείτε αφήστε την για λίγο και συνεχίστε αλλά μην σταματήσετε άμα δεν ασπρίσει καλά

Κεντρική φωτογραφία: https://www.ypaithros.gr/

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.