Συνταγή για σπιτικούς γίγαντες με μπέικον

Αν με ρωτήσει κανείς από τα όσπρια ποια είναι τα αγαπημένα μου, θα σας πω τους γίγαντες. Μπορεί για κάποιους να είναι ένα βαρύ φαγητό όμως σίγουρα είναι από τα καθιερωμένα ελληνικά χειμωνιάτικα φαγητά. Πάμε να δούμε πώς μπορείτε να τους φτιάξετε με μπέικον στο σπίτι.

Υλικά για γίγαντες

500γρ. γίγαντες
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. μπέικον
2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ

4 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
μισό ματσάκι μαϊντανό
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπούκοβο

Πώς να φτιάξω γίγαντες;

Μουσκεύουμε από την προηγούμενη ημέρα τους γίγαντες σε κρύο νερό και την επόμενη τους βράζουμε σε νερό χωρίς αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τρίβουμε το σκόρδο και κόβουμε σε λεπτές φέτες το μπέικον. Τα σοτάρουμε όλα μαζί σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα.
Προσθέτουμε στο σοταρισμένο κρεμμύδι τα κουτιά ντοματάκια κονκασέ, τους γίγαντες, την ρίγανη και τις ψητές πιπεριές κομμένες σε λωρίδες.
Αλατοπιπερώνουμε, αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο, μπούκοβο γλυκό ή πικάντικο, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και το ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.