Η κοτόσουπα είναι ό,τι πρέπει για αυτόν τον καιρό. Σας προτείνω να την φτιάξετε καθώς είναι μία σούπα πολύ δυναμωτική.
Υλικά για κοτόσουπα
* 1 κιλό κοτόπουλο (μπούτια ή φιλέτο, ή και ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες)
* 1 μεγάλο κρεμμύδι (ολόκληρο ή χοντροκομμένο)
* 2 καρότα (κομμένα σε ροδέλες ή κυβάκια)
* 1-2 κλωνάρια σέλινο (προαιρετικά)
* 2-3 λίτρα νερό (τόσο ώστε να καλύπτει το κοτόπουλο)
* 1/2 φλιτζάνι ρύζι (γλασέ ή καρολίνα)
* Αλάτι
* Πιπέρι
* Λίγο ελαιόλαδο (για το σερβίρισμα ή αν θέλετε να σοτάρετε πρώτα το κοτόπουλο/λαχανικά)
* Μαϊντανός ή άνηθος (ψιλοκομμένος, για γαρνιτούρα)

Εκτέλεση συνταγής για κοτόσουπα
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο (αν χρησιμοποιείτε) και το νερό. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Φέρτε σε βρασμό. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 40-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο. Αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια με μια τρυπητή κουτάλα. Βγάλτε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και αφήστε το να κρυώσει λίγο. Πετάξτε το κρεμμύδι και το σέλινο.
Προσθέστε το ρύζι στον ζωμό που έχει μείνει (αν χρειάζεται, μπορείτε να προσθέσετε λίγο βραστό νερό). Βράστε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Εν τω μεταξύ, ξεψαχνίστε το κοτόπουλο και κόψτε το σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε το ξανά στη σούπα. Δοκιμάστε και διορθώστε το αλάτι/πιπέρι. Σερβίρετε τη ζεστή κοτόσουπα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή άνηθο) και λίγο ελαιόλαδο.
Tip για αυγολέμονο (Προαιρετικά):
Για να την κάνετε κοτόσουπα αυγολέμονο (την κλασική ελληνική):
Χτυπήστε 2-3 αυγά (ολόκληρα ή μόνο τους κρόκους) με τον χυμό 1-2 λεμονιών σε ένα μπολ. Παίρνετε αργά, κουταλιά-κουταλιά, ζεστό ζωμό από τη σούπα και τον ρίχνετε στα αυγά ενώ ανακατεύετε συνεχώς (κρατάτε τα αυγά). Μόλις το μείγμα των αυγών ζεσταθεί αρκετά (έχετε προσθέσει περίπου 4-5 κουταλιές ζωμό), ρίξτε το με αργό ρυθμό πίσω στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας απαλά. Δεν ξαναβράζετε τη σούπα με το αυγολέμονο, απλά την ζεσταίνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά.