Συνταγή για το πιο νόστιμο προφιτερόλ

Το προφιτερόλ είναι από τα γλυκά που σε όποιο τραπέζι κι αν καθήσεις θα το φας ακόμη κι αν δεν είσαι λάτρης της σοκολάτας. Έχει κάτι το μαγικό το συγκεκριμένο γλυκό και σε καθηλώνει με τη γεύση του.

View this post on Instagram

Profiterol tarifi gelsin o zamann😉yapamam demeyin deneyin 😋Hadi bakalım.. 👇👇👇👇👇 PROFİTEROL MALZEMELER : Hamuru için: 125 gr margarin 1 su bardağı su 1 su bardağı un 3 yumurta 1 çimcik tuz 1 tatlı kaşığı şeker Krema için: 4 su bardağı süt 6 yemek kaşığı şeker 6 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 200 ml krema (veya 1 paket kremşanti (koyu olursa azıcık süt katılır çırpılırken)) (Krema kullanmak istemeyenler 1 paket krem şanti kullanabilirler) Üzeri için: Çikolata sosu Hindistan cevizi YAPILIŞI: ☆125 gr margarin bir tencereye alınır ve eritilir üzerine su , un tuz,şeker ilave edilir. ( un topak olmaması için karıştırılmalıdır.) Hamur kıvamına gelince ocaktan alınır ve ilk sıcaklığının geçmesi beklenir. ( ılık olacak) ☆ Diğer taraftan farkı bir tencerede kreması yapılmalıdır. Süt, şeker, un soğukken çarpılır öyle ocağa alınır. (Hep karıştırılmalıdır) Krema koyulaşınca ocaktan alınır ve soğutulur. (Katı olursa korkmayın) Soğumuş olan kremaya vanilya ve 200 ml süt kremamız dökülüp çırpılır. ☆Şimdi ılınan hamurumuz çırparken sıçramayacak bir kaba alınır ve 1. Yumurta kırılır iki dk çırpılır. Ardından 2. Yumurta iki dk çırpılır ve son olarak 3. Yumurta iki dk çırpılır. Hamurumuz hazır. İster iki kaşık yardımıyla yuvarlak şekil verilir ister sıkma torbasıyla. (Ben kaşıkla yaptım) Tepsiye yağlı kağıt serilir hamurlar dizilir ( çok küçük olmayacak çok büyükte olmayacak ceviz büyüklüğünde) 180 derecede pişirilir. ☆ Pişen hamurlar soğutulur ve ortadan ikiye kesilir. Kreması bir kaşık yardımıyla doldurulur. (Veya kesmeden sıkma torbası ile doldurulur) ☆ Sıra çikolata sosunda paketin üzerinde yazılana göre hazırlanır ve soğutulur. Soğuyan sosu profiterollerin üzerine gezdirilir. Son olarak hindistan ceviziyle süslenirr. 💙 AFİYET OLSUNN.. #profiterol#profiteroltarifi#profiterolesauchocolat#profiteroles#profiterole#çikolata#çikolatalıpasta #pasta#pastalar#pastatarifleri#pastatarifi#çikolatasoslu#krema#profıterol#sunum#keşfet#instafood#lezzetlerim#elazığ#eklerpasta#anıyakala#objektifimden#hamurişi#yummy

A post shared by elazığ_yemek_pasta (@_pudrasekeri) on

Υλικά για προφιτερόλ

• Σουδάκια
• 1 1/2 κούπα γάλα
• 4 κουταλακια κορν φλάουρ
• 1/2 κούπα ζάχαρη
• 4 κροκους
• 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 2 κουταλιές κονιάκ ή λίγη βανίλια
• 400 γρ. σαντιγύ

Πώς θα φτιάξω προφιτερόλ

1. Βράστε το γάλα. Ανακατέψτε σε κατσαρόλα το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και τους κρόκους. Ρίξτε μονομιάς το γάλα ανακατεύοντας και βράστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά να πήξει.
2. Κρατήστε σε ένα μπολάκι λίγη απ’ την κρέμα για να γεμίσετε τα σου αργότερα.
3. Ρίξτε την κουβερτούρα σε κομματάκια μέσα στην πολύ κρέμα κι ανακατέψτε τη να λιώσει και να ενσωματωθεί.
4. Αφήστε να κρυώσει λίγο, ρίξτε κι ανακατέψτε το κονιάκ ή τη βανίλια. Αφήστε τη να κρυώσει.
5. Ρίξτε μέσα τη μισή κρέμας σαντιγύ κι ανακατέψτε την απαλά, να ενσωματωθεί.
6. Γεμίστε τα σου με την κρέμα που κρατήσατε. Βάλτε τα μισά σουδάκια σ’ ένα μπολ και σκεπάστε τα με τη μισή κρέμα σοκολάτας. Βάλτε από πάνω τα υπόλοιπα σου και σκεπάστε τα με την υπόλοιπη κρέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.