Συνταγή για βελουτέ ψαρόσουπα με λαχανικά

Η βελουτέ ψαρόσουπα είναι μία από τις αγαπημένες μου σούπες και συνήθως δεν την πετυχαίνω. Η κυρία Ελένη, η μητέρα της φίλης μου Μαρίας μου έδωσε μία συνταγή για να την φτιάξουμε με λαχανικά!

Υλικά για βελουτέ ψαρόσουπα με λαχανικά

500 gr. κοκκινόψαρο ή ροφό ή μπακαλιάρο
2 κρεμμύδια
1 πράσο
2 καρότα
1 πατάτα
1 ντομάτα
4 κλωναράκια σέλινο
3 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ

50 gr. βούτυρο
3 κρόκους αυγών
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 λεμόνι
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι
Λευκό πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής για βελουτέ ψαρόσουπα με λαχανικά

View this post on Instagram

It's hard to think of a lighter, healthier, more satisfying meal! My version of #Greek fish soup (Psarosoupa) takes inspiration from my aunt, who loves to watch cooking shows and experiment in the kitchen. The luscious fish broth is enriched with veggies and a whole orange, which pairs so unbelievably well with the oregano. #RECIPE: Psarosoupa / Ψαρόσουπα 1 whole tai or red snapper, about 1kg / 2lb 6-8 carrots 6 potatoes, peeled 2 sticks celery 1 zucchini (courgette) 1 red onion 1 bay leaf 4 tbsp olive oil 1 c / 200g crushed tomatoes (passata) 1 orange, peeled 2 tsp dried Greek oregano Salt and pepper Olive oil to taste 2 lemons, halved Combine carrots, potatoes, celery, zucchini, onion, bay leaf and olive oil in a large pot with about 6-8 cups / 1.5-2 liters water. Bring to the boil, then reduce heat and simmer, covered, for 20 minutes. Bring back to the boil, then add the whole fish, cut in half if needed to fit in the pot. Reduce heat and gently simmer, covered, for 15 minutes. Remove fish from broth along with a few carrots and four potatoes. Discard bay leaf. Set fish and veg aside. Add orange, tomato, oregano and seasoning to broth and remaining veg in pot. Bring to the boil and simmer for about 5 minutes. Remove from heat and purée till smooth using an immersion blender, adding more olive oil to taste. Serve soup in large shallow bowls as a first course, then the fish with vegetables as a second course. Drizzle each serving of fish with olive oil and lemon juice and season with salt and pepper. #ψαροσουπα #GreekFood #mediterraneandiet #healthy #cleaneating #fish #soup #broth #nom #eeeeeats #yum #foodie #food #instafood #instafoodie #feedfeed @thefeedfeed #f52grams #greece

A post shared by Greek Recipes (@greek_recipes) on

Πλένουμε και καθαρίζουμε το ψάρι, το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε 1500 ml. νερό. Μόλις βράσει το ψάρι, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κρατάμε στην άκρη. Περνάμε τον ζωμό από σίτα για να καθαρίσουμε τον ζωμό από τα κόκαλα.

Καθαρίζουμε, πλένουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε να βράσουν μαζί με τον ζωμό και την δάφνη, σε μία μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν για 20′ λεπτά. Αφαιρούμε τα λαχανικά και πετάμε την δάφνη από τον ζωμό.
Ξαναπερνάμε τον ζωμό από σίτα και τον κρατάμε ζεστό. Πολτοποιούμε τα λαχανικά στο multi ή σε μπλέντερ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κόρν φλάουρ, τους κρόκους, ελαφρά χτυπημένους, το κρασί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα.

Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια από τον ζωμό που βράσαμε τα λαχανικά.
Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 5′ λεπτά. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, το βούτυρο, τα λαχανικά και τον χυμό του λεμονιού. Βράζουμε για 5′ λεπτά και κρατάμε ζεστή την σούπα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.