Συνταγή για (νηστίσιμο) ριζότο λαχανικών!

Δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις σήμερα; Σου έχω τη λύση! Είναι εύκολο να γίνει και νηστίσιμο λόγω Σαρακοστής! Ριζότο λαχανικών.

View this post on Instagram

Po proceni mog petočlanog porodičnog žirija, ovo je najukusniji rižoto koji su jeli. A ja, ja bih ga jela svaki dan i to bez mesa, ali losos bi mi savršeno odgovarao 😄🤗💕 Potrebno: 75 g praziluka 2 čena belog luka 200 g šampinjona 180 g basmati pirinča dugog zrna 1 i po kašičica suvog biljnog začina 400 ml tople vode šafranika ili jos bolje šafran 50 g rendanog parmezana 20 g putera mleveni biber Praziluk iseckajte na polukrugove i na zagrejanom ulju propržite. Dodajte iseckan beli luk i još malo propržite pre nego što dodate šampinjone. Nakon dodavanja šampinjona, začinite suvim začinom i dinstajte dok tečnost ne ispari. Dodajte pirinač i kratko propržite. Nalijte vodu, poklopite i kuvajte dok voda ne ispari, oko 15 minuta. Sud sklonite sa vatre, dodajte rendani parmezan i puter i promešajte. Napomena: Ako imate šafraniku, ili još bolje šafran, dodajte u toku kuvanja. Koristila basmati pirinač dugog zrna (Benlian food) čija se zrna ne slepljuju i dovoljno je 14 minuta da pirinač bude skuvan. Tako piše na kutiji i provereno tačno #risotto #food #instafood #foodie #foodblog #foodblogger #foodpic #foodporn #parmigano #video #lunch #pirinac #rizoto #sampinjoni #minjinakuhinjica

A post shared by Minjina Kuhinjica (@minjinakuhinjica) on

Υλικά για νηστίσιμο ριζότο λαχανικών

Ρύζι για ριζότο
2 κολοκυθάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης φρέσκιες όχι κονσέρβα
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κύβο λαχανικών
1 ποτήρι του κρασιού, λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας βιτάμ

αλάτι, πιπέρι
Λίγο φρέσκο μαϊντανό για το τέλος

Εκτέλεση συνταγής για νηστίσιμο ριζότο λαχανικών

Βάζετε το βιτάμ να λιώσει και ρίχνετε τα λαχανικά ψιλοκομμένα ή χοντροκομμένα, μαζί το σκόρδο να πάρουν λίγο χρώμα.
Μετά ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
Σβήνετε με το κρασί.
Σε μια κατσαρόλα έχετε βάλει να βράζει νερό με τον κύβο λαχανικών.
Με μια κουτάλα θα ρίχνετε στο ρύζι σας και θα ανακατεύετε τακτικά για να μην σας κολλήσει.
Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνετε άλλη μια κουταλιά και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι που το ρύζι να είναι έτοιμο, δηλαδή να είναι κρεμώδες αλλά al dente.
Ρίξτε λίγο λεμόνι προς το τέλος και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.
Σερβίρετε ζεστό. Αν πάλι σας τελειώσει ο ζωμός ρίξτε βραστό νερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.