Σίπσον: Το νησί που άνοιξε για το κοινό μετά από τρεις αιώνες!

Υπάρχουν πολύ περίεργα μέρη στον κόσμο και τα περισσότερα για όσους ζούμε εδώ, παραμένουν άγνωστα. Γνωρίζατε για παράδειγμα ότι υπάρχει νησί που για τρεις αιώνες ήταν κλειστό για το κοινό; Κι όμως η νήσος Σίπσον που βρίσκεται ανοικτά του Κέιπ Κοντ της Μασαχουσέτης στις 25 Ιουλίου υποδέχθηκε για πρώτη φορά κόσμο!

 

Σίπσον: Το νησί που άνοιξε για το κοινό μετά από τρεις αιώνες!

Η νήσος Σίπσον ήταν ιδιόκτητη από το 1711, όταν μέλη της φυλής αυτοχθόνων Μονομογικ την πούλησαν σε Άγγλους αποίκους, αλλά το αρτισύστατο Sipson Island Trust με τη βοήθεια ενός τοπικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού ελπίζει τώρα να αποκαταστήσει και να φροντίσει το νησί ανοίγοντάς το παράλληλα για το κοινό σεβόμενο τις αρχές των ιθαγενών που θεωρούν τη γη δώρο για όλους τους ανθρώπους. Η πρόεδρος του Sipson Island Trust, Τάσια Μπλόου δήλωσε πριν λίγο καιρό στο CNN, ότι «είναι σημαντικό για μας ως οργανισμός και κοινότητα να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε τη σημασία της ιστορίας των αυτοχθόνων και να διδάξουμε τις αξίες εκείνων που ζούσαν στο νησί πριν από το 1711».

Το νησί έχει έκταση 100 στρέμματα και προάγει τον εναλλακτικό τουρισμό μιας και προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να κάνουν πεζοπορία, να απολαύσουν τις αμμουδερές παραλίες του, να κάνουν καταδύσεις και να απολαύσουν τη μαγευτική θέα στον κόλπο Πλέζαντ ανοικτά του Κέιπ Κοντ.

Κατά καιρούς υπήρξαν διάφορες οργανώσεις που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συγκεντρώσουν τα χρήματα για να αγοράσουν το νησί ώστε να το φροντίσουν και να το προστατέψουν και να διευκολύνουν την πρόσβαση στο ευρύ κοινό.Τι τους σταματούσε; Η τιμή μιας και άγγιζε τα 12 εκατομμύρια δολάρια.  Την τελευταία τετραετία, ωστόσο, η οργάνωση The Friends of Pleasant Bay συνέβαλε στη συγκέντρωση των χρημάτων και τον Ιούνιο το ιδιωτικό τραστ που δημιουργήθηκε για τη διαχείριση του νησιού, το απέκτησε έναντι 5,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο νησί μπορεί κανείς να φτάσει με σκάφος από την ανατολική μεριά του.

Σύμφωνα με το πενταετές σχέδιο στόχος είναι να κατεδαφιστούν τρεις από τις τέσσερις υφιστάμενες δομές για να δημιουργηθεί ένα υπαίθριο κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την ιστορία του , να αποκατασταθεί το οικοσύστημα του Sipson island και να παρέχονται στο κοινό δυνατότητες δραστηριοτήτων. 32 στρέμματα παραμένουν σε ιδιωτικά χέρια και ο στόχος του ιδιωτικού τραστ είναι να συγκεντρώσει κεφάλαια για να τα αγοράσει και να θέσει υπό την προστασία του ολόκληρο το νησί.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.