Στον λαβύρινθο της Πανδημίας: Διαδικτυακή συζήτηση από τον Ιανό με αφορμή το βιβλίο του Γιώργου Κύρτσου

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στις 19:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος διοργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το νέο βιβλίο του Γιώργου Κύρτσου, «Στον λαβύρινθο της Πανδημίας». Μια ολοκληρωμένη ανάλυση του φαινομένου της πανδημίας όπου εξηγεί πώς επηρεάζει την παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων και τι ανατροπές μπορεί να φέρει, σε επίπεδο Κίνας, ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε περιοχές στρατηγικής σημασίας.

Στον λαβύρινθο της Πανδημίας: Διαδικτυακή συζήτηση από τον Ιανό με αφορμή το βιβλίο του Γιώργου Κύρτσου

Στον λαβύρινθο της Πανδημίας: Διαδικτυακή συζήτηση από τον Ιανό με αφορμή το βιβλίο του Γιώργου Κύρτσου
Στον λαβύρινθο της Πανδημίας: Διαδικτυακή συζήτηση από τον Ιανό με αφορμή το βιβλίο του Γιώργου Κύρτσου

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO, το κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Youtube Channel: https://www.youtube.com/c/ianos/featured

Θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Κουβαράς, δημοσιογράφος

Γιώργος Πιέρρος, δημοσιογράφος

Μίλτος Κύρκος, Πρ. Ευρωβουλευτής

και ο συγγραφέας Γιώργος Κύρτσος

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Γιώργος Κύρτσος προειδοποίησε πρώτος, με τις δημόσιες παρεμβάσεις του, ότι η πανδημία του Covid-19 θα είχε μεγαλύτερη διάρκεια και μεγαλύτερες συνέπειες απ’ ό,τι εκτιμούσαν οι περισσότεροι ειδικοί και παράγοντες του δημόσιου βίου. Θεώρησε πως έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετικά σύνθετη πρόκληση η οποία θα ακολουθούσε την παράδοση πανδημιών του παρελθόντος και θα εξελισσόταν σε κοσμοϊστορικό γεγονός. Αξιοποιώντας τις ακαδημαϊκές γνώσεις του, την επαγγελματική του εμπειρία, το δημοσιογραφικό και πολιτικό του κριτήριο, και την καλή διεθνή διασύνδεσή του, ο Γιώργος Κύρτσος επιχειρεί σε αυτό το βιβλίο την πρώτη

ολοκληρωμένη ανάλυση του φαινομένου της πανδημίας. Εξηγεί πώς επηρεάζει την παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων και τι ανατροπές μπορεί να φέρει, σε επίπεδο Κίνας, ΗΠΑ

και Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε περιοχές στρατηγικής σημασίας. Παρουσιάζει αναλυτικά τις επιπτώσεις στην κατάσταση και στην προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πανδημία προστέθηκε σε άλλες ευρω-κρίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και ανέδειξε τα τεράστια κενά στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο οικονομικό και κοινωνικό κόστος του Covid-19 για την Ελλάδα αποφεύγοντας τις ωραιοποιήσεις και την κινδυνολογία. Επισημαίνει, επίσης, τις επιπτώσεις του σε ενεργειακά θέματα, στο μεταναστευτικό και στις σχέσεις με την Τουρκία.

Αναλύει την πανδημία ως καταλύτη μεγάλων αλλαγών, από την οργάνωση της εργασίας μέχρι τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και το ψηφιακό άλμα στο μέλλον.

Τα 122 συμπεράσματα που βγάζει ο συγγραφέας στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου αποδίδουν τον δυναμικό, σύνθετο και απρόβλεπτο χαρακτήρα της πανδημίας που μοιάζει με σύγχρονο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Γιώργος Κύρτσος είναι ευρωβουλευτής (ΝΔ – ΕΛΚ) από το 2014. Σπούδασε διοίκηση βιομηχανικών επιχειρήσεων στο ΜΙΤ, πήρε το Master του στις Ευρωπαϊκές Σπουδές στο LSE και έλαβε PhD στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε αρχισυντάκτης του Οικονομικού Ταχυδρόμου, βασικός συνεργάτης του Α. Βουδούρη, ιδρυτή του Ελεύθερου Τύπου, διευθυντής στον Τύπο της Κυριακής από το 1988 έως το 2002 και γενικός διευθυντής και εκδότης στο συγκρότημα του Ελεύθερου Τύπου από το 1997 έως το 2002. Εξέδιδε κατά την περίοδο 2004 – 2013 την ημερήσια δωρεάν διανεμόμενη εφημερίδα City Press και μέχρι το 2014, οπότε ασχολήθηκε με την πολιτική, την σαββατοκυριακάτικη Free Sunday. Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων.

Link του livestreaming:

https://youtu.be/eKZ72r6mjQ4

Embed Code για ενσωμάτωση στην ιστοσελίδα σας:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/eKZ72r6mjQ4″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.