Τα επτά αρχαία “θαύματα” του κόσμου σε ένα βίντεο: Τα πέντε δημιουργήθηκαν από Έλληνες

Αν κάποιος σας ρωτούσε ποια θεωρείτε τα επτά αρχαία θαύματα του κόσμου και τι θα του λέγατε; Σκεφτείτε πριν απαντήσετε! Αν δεν σας έρχεται κάποιο στο μυαλό, μην στενοχωριέστε γιατί το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί ένα βίντεο στο διαδίκτυο όπου σημαντικά μνημεία ανά τον κόσμο που χαρακτηρίστηκαν ως μεγαλουργήματα της εποχής τους, γνωστά και ως «θαύματα» της αρχαιότητας αναβιώνουν και πάλι, όπως αυτό παρουσιάζεται στο ταξιδιωτικό site SmarterTravel –μέλος της ομάδας της διεθνούς φήμης τουριστικής πλατφόρμας TripAdvisor.

Με τα περισσότερα από αυτά τα θαύματα της αρχιτεκτονικής και γλυπτικής να έχουν καταστραφεί –μόνο ένα στέκει αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου μέχρι σήμερα και αυτό δεν είναι άλλο από την Πυραμίδα του Χεοπα (Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας) στην Αίγυπτο, το οποίο είναι και το παλαιότερο όλων– το συγκεκριμένο βίντεο μέσω της βοήθειας του animation καταφέρνει να δημιουργήσει εκ νέου πιστά αντίγραφά τους, που μας δείχνουν πώς μοιάζανε τα επιβλητικά και άκρως θαυμαστά αυτά έργα την εποχή που δημιουργήθηκαν.

Στη συγκεκριμένη λίστα, μάλιστα, βρίσκονται και δύο ελληνικά μνημεία. Ο Κολοσσός της Ρόδου ο οποίος σημείωσε και την μικρότερη διάρκεια ζωής, καθώς καταστράφηκε 58 χρόνια μετά την δημιουργία του από έναν καταστροφικό σεισμό που χτύπησε το νησί, και το Χρυσελεφάντινο άγαλμα του Ολυμπίου Διός, μια καθήμενη μορφή του θεού, που μετρούσε 13 μέτρα ύψος και ήταν δημιούργημα του Αθηναίου γλύπτη Φειδία.

Το συγκλονιστικό είναι ότι πέντε από τα συνολικά επτά αρχαία θαύματα του κόσμου δημιουργήθηκαν από Έλληνες καλλιτέχνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.