Τάρτα φράουλας με λευκή σοκολάτα: Η Λαμπρίνα Βαρίτη μας δείχνει την συνταγή

Οι ταρτες ανέκαθεν ήταν το γλυκό του καλοκαιριού. Πόσο μάλλον όταν συμπεριλαμβάνουν το αγαπημένο μου φρούτο που δεν είναι άλλο από την φράουλα! Η Λαμπρίνα Βαρίτη μας δείχνει την συνταγή βήμα βήμα και εμείς δεν έχουμε παρά να την ακολουθήσουμε.

Υλικά :

  1. 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  2. 200 γρ. digestive μπισκότα
  3. 400 γρ. λευκή σοκολάτα
  4. 2 κ.σ. μέλι
  5. 2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  6. 600 ml. κρέμα γάλακτος
  7. φράουλες για το γαρνίρισμα

Τρόπος εκτέλεσης:


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε το δαχτυλίδι μιας φόρμας 24cm (εγώ χρησιμοποίησα την φόρμα με σούστα) και στον πάτο της βάζουμε λαδόχαρτο.
Διαλύουμε τα μπισκότα στο multi και τα αναμειγνύουμε με το βούτυρο.
Απλώνουμε το μείγμα στην φόρμα και το πατάμε πολύ καλά με το κουτάλι. Ψήνουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την σοκολάτα, προσθέτοντας το μέλι, 200 ml. κρέμα γάλακτος και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Προσέχουμε να μην ζεσταθεί πολύ η σοκολάτα γιατί θα χαλάσει. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει τόσο όσο να είναι αφράτη σαν σαντιγύ και την αναμειγνύουμε με το μείγμα σοκολάτας.
Στρώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση από τα μπισκότα και αφήνουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Πριν την σερβίρουμε την γαρνίρουμε με τις φράουλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.