Το travelgirl.gr σου παρουσιάζει τους θεόρατους βράχους της Αστράκας σήμα-κατατεθέν της περιοχής

Οι θεόρατοι βράχοι της Αστράκας είναι ένα από τα αξιοθέατα του Ζαγορίου που επιβάλλεται κάποιος να επισκεφθεί. Το Πάπιγκο, με την ξεχωριστή ομορφιά του και τα πέτρινα σπίτια του, έχει ένα χαρακτηριστικό που είναι αδύνατο να περάσει απαρατήρητο, καθώς ουσιαστικά αποτελεί το σήμα-κατατεθέν της περιοχής, ειδικά το Μικρό Πάπιγκο. Είναι οι θεόρατοι βράχοι που ρίχνουν την επιβλητική σκιά τους στο χωριό, οι λεγόμενοι «πύργοι» της Αστράκας.

Η Αστράκα είναι μία από τις κορυφές της Τύμφης, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.436 μέτρων, και από το Μικρό Πάπιγκο ξεκινά το μονοπάτι για να φτάσει κανείς στο καταφύγιο της Αστράκας. Πολλοί θα αναρωτηθείτε από πού πήρε το όνομά της. Λέγεται πως το όνομά της σημαίνει «σκεπή» και της δόθηκε ακριβώς επειδή ορθώνεται σαν σκεπή, πάνω από το χωριό.

Ο ορεινός όγκος της Τύμφης είναι σε μεγάλο βαθμό απόκρημνος, ιδίως στις βόρειες και νοτιοδυτικές προσβάσεις του. Από τη βόρεια πλευρά, με την κοιλάδα του Αώου, και από τη δυτική πλευρά, με το φαράγγι του Βίκου, οι πλαγιές της είναι απότομες, Στη νότια πλευρά οι πλαγιές της είναι ομαλές και δημιουργούν εκτεταμένα βοσκοτόπια που φτάνουν σχεδόν μέχρι τα πρώτα Ζαγοροχώρια.

Για την κορυφή της Αστράκας  υπάρχουν δύο ορειβατικές διαδρομές. Η μία ξεκινά λίγο πιο χαμηλά από το καταφύγιο και ανηφορίζει κάθετα την απότομη πλαγιά ενώ η δεύτερη ξεκινά από το καταφύγιο και είναι πιο ομαλή.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.