Άγιος Νικόλαος: Ταξίδι στον γραφικό οικισμό της Κρήτης

Η Κρήτη είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς τόσο για τους ξένους όσο και για εμάς τους Έλληνες. Έχει πολλά μέρη, ιδιαίτερης ομορφιάς και μπορεί να συνδυάσει το βουνό και τη θάλασσα, τον εναλλακτικό τουρισμό με τον luxury. Πρόκειται δηλαδή για έναν προορισμό πολλά υποσχόμενο με αμέτρητες δυνατότητες. Ένας από τους γραφικούς οικισμούς που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά ξένα αφιερώματα είναι ο Άγιος Νικόλαος με τη λίμνη Βουλισμένη στο κέντρο της πόλης.

https://www.instagram.com/p/B8t4fXOnAvr/

Άγιος Νικόλαος: Ταξίδι στον γραφικό οικισμό της Κρήτης

Η λίμνη σε κάθε σημείο της χώρας μας είναι συνδεδεμένη με θρύλους, όπως και η συγκεκριμένη την οποία ακολουθούν όχι ένας αλλά δύο. Ο πρώτος την θέλει να είναι άπατη και ο άλλος  την συνδέει με το ηφαίστειο της Σαντορίνης. Το σκηνικό γύρω από αυτήν είναι υπέροχο, όπως και η θέα της από ψηλά.

Ο Άγιος Νικόλαος για την ιστορία, είναι η πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου και βρίσκεται στη βόρεια ακτογραμμή της Κρήτης, στη δυτική πλευρά του κόλπου του Μεραμβέλλου.

Όσο για το από πού προέκυψε το όνομα; Από το βυζαντινό εκκλησάκι που βρίσκεται στον όρμο Αγίου Νικολάου, ενώ η παλαιότερη γνωστή ονομασία του ήταν Μαντράκι, καθώς στην περιοχή υπήρχαν πολλές μάντρες με κατσίκια. Ένα πάρκο με πεύκα και αλμυρίκια πάνω από τη λίμνη προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.