Αυτό είναι το video που θα σε κάνει να μείνεις με το στόμα ανοιχτό! Να πώς λειτουργούν οι βυθιζόμενες γέφυρες στον Ισθμό της Κορίνθου

Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό πώς λειτουργούν οι βυθιζόμενες γέφυρες του Ισθμού της Κορίνθου; Προτού απαντήσετε με ένα ναι ή με ένα όχι να σας γράψω δύο λόγια για αυτές γιατί κάποιοι μπορεί να μην γνωρίζουν λεπτομέρειες.

Οι βιθυζόμενες γέφυρες του Ισθμού της Κορίνθου είναι δύο. Η μια βρίσκεται στην Ποσειδωνία (έτσι αναφέρεται αυτή που ενώνει την Κόρινθο με το Λουτράκι) και η άλλη στα Ίσθμια. Η γέφυρα της Ποσειδωνίας είναι αυτή και με την περισσότερη κίνηση αφού οι κάτοικοι των δύο πόλεων την χρησιμοποιούν για να γλιτώσουν πολλά χιλιόμετρα από όσα θα έκαναν αν χρειαζόταν να κάνουν τον γύρω. Επίσης είναι και αυτή που έχει την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση μιας και χιλιάδες τουρίστες την επισκέπτονται και περιμένουν καρτερικά να βυθιστεί προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο διάπλους ενός πλοίου και στην συνέχεια να αναδυθεί.

Η ομάδα των Up Drones ανέβασε στο You tube σχετικό βίντεο για το πώς λειτουργούν αυτές οι γέφυρες και μάλιστα στην περιγραφή που συνοδεύει το βίντεο αναφέρεται:

“Καιρό τώρα προετοιμάζαμε αυτό το εγχείρημα μας. Μάλιστα θελήσαμε να πάμε το όλο εγχείρημα μας και ένα βήμα παραπέρα προσαρμόζοντας στην βυθιζόμενη γέφυρα και δύο action κάμερες για να έχουμε και οπτική από την βύθιση τους. Φυσικά η εικόνα από ψηλά και πάλι είναι αποκαλυπτική και το drone μας σε συνάρτηση με της ιδανικές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν (άπνοια) μας προσέφερε και αυτό εκπληκτικές εικόνες.

Όταν πλέον τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν και πήραμε το υλικό από της action κάμερες μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Κέφαλοι, τσιπούρες, μπαλάδες και διάφορα άλλα ψάρια ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα υποθαλάσσια πλάνα μας”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.