Εδώ συναντήθηκαν ο Αριστοτέλης και ο Μέγας Αλέξανδρος-Ένας τόπος με τρεις φυσικές σπηλιές

Η Ελλάδα είναι ιστορία. Κάθε της μέρος έχει κάτι να σου μάθει και κάτι να σου διηγηθεί. Σε κοντινή απόσταση από την ηρωική πόλη της Νάουσας, περίπου 2 χλμ. από αυτήν, στο Νυμφαίο (το ιερό που ήταν αφιερωμένο στις Νύμφες) της σπουδαίας μακεδονικής πόλης Μίεζας, βρίσκεται ο τόπος όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του μέγιστου φιλόσοφου της αρχαιότητας, Αριστοτέλη, και του πρίγκιπα Μεγάλου Αλεξάνδρου.

https://www.instagram.com/p/Bj43-tMh9CO/

Εδώ συναντήθηκαν ο Αριστοτέλης και ο Μέγας Αλέξανδρος-Ένας τόπος με τρεις φυσικές σπηλιές

https://www.instagram.com/p/BdLBu_enn1a/

Στην τοποθεσία Ισβόρια, λοιπόν, όπου υπάρχει μέχρι και σήμερα η Σχολή του Αριστοτέλη, η οποία χρονολογείται από τα μέσα του 4ου π.Χ. δημιουργήθηκε με σκοπό ο Έλληνας φιλόσοφος της αρχαιότητας να διδάξει στον γιο του βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου Β’ και στους γιους των Μακεδόνων ευγενών την ενάρετη ζωή και το ευ ζην, την κλασική ελληνική σκέψη και τις αρχές της πλατωνικής φιλοσοφίας.

https://www.instagram.com/p/BdKRsntnyPl/

Πηγαίνοντας κανείς στον χώρο αυτό θα αντικρίσει τρεις φυσικές σπηλιές κι ένα τοπίο γύρω από αυτές με τη φύση να έχει κάνει το θαύμα της. Οι συγκεκριμένες σπηλιές αποτελούν τον κύριο χώρο της σχολής μαζί με έναν τοιχοβάτη μιας διώροφης στοάς με ιωνικούς κίονες. Ακριβώς απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο έχει δημιουργηθεί και το ομώνυμο πολιτιστικό κέντρο το οποίο λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος, αίθουσα συνεδρίων, χώρος υποδοχής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, αναψυκτήριο- εστιατόριο.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.