Εμαγιέ: Το εστιατόριο με τα ωραιότερα ελληνικά φαγητά που θυμίζει ρετρό ταβέρνα βγαλμένη από παλιά ελληνική ταινία

Εμαγιέ. Ένα μαγαζί σε μία γειτονιά, στον Άλιμο, που το γνωρίζει όλη η Αθήνα. Ο Μιχάλης Κουντούρης, ιδιοκτήτης και σεφ του δημοφιλούς εστιατορίου, που έκλεισε τέσσερα χρόνια λειτουργίας, αγαπάει το καλό παραδοσιακό ελληνικό φαγητό και αυτό σερβίρει στους πελάτες του. Μπαίνοντας μέσα νιώθεις σαν το σπίτι σου. Μία ματιά να ρίξεις γύρω γύρω θα δεις αντικείμενα που πιθανότατα να είχε η γιαγιά και ο παππούς σου στο σπίτι σου. Το Εμαγιέ, δεν είναι απλό εστιατόριο. Κρύβει μία φιλοσοφία γύρω του κι αυτό το κάνει να διαφέρει από τα υπόλοιπα. “Το “Εμαγιέ” είναι βασικά τα πιάτα που χρησιμοποιούσε η γιαγιά μας, σε αυτό μας σέρβιρε. Αυτήν την κουζίνα θέλουμε να σερβίρουμε, οπότε είναι χαρακτηριστικό”, μου λέει ο Μιχάλης.

Φημισμένο για το κότσι και το συκώτι του, το Εμαγιέ, υποδέχεται καθημερινά από τις 13.00 μέχρι τις 00.00, ξένους και Έλληνες πελάτες που θέλουν να φάνε ποιοτικό φαγητό της “μαμάς”. Ο Μιχάλης Κουντούρης, από παιδί ακόμη, μέσα στο εστιατόριο του παππού του που είχε στο λιμάνι του Πειραιά το 1957, ήξερε πώς όταν θα μεγάλωνε θα ασχολιόταν με τη μεγάλη του αγάπη, τη μαγειρική. Ασχολούμαι από 15 χρονών, έχω τελειώσει μάγειρας, αρτοποιός, ζαχαροπλάστης, χασάπης. Έχω δουλέψει σεφ σε άλλα μαγαζιά κι αποφάσισα να ανοίξω το δικό μου τον Σεπτέμβριο του 2015″.

Τα φαγητά που αντιπροσωπεύουν το Εμαγιέ

Τα πιάτα που σερβίρονται καθημερινά στο μαγαζί ακολουθούν την συγκεκριμένη φιλοσοφία του. Όσο για το ποια είναι αυτή; “Η φιλοσοφία είναι μην πολυπρωτουπεί και “πειράζει” τα πιάτα, να σερβίρει όσο τον δυνατόν παραδοσιακότερα με ποιοτικά υλικά, συμφέρουσες τιμές, ώστε να μπορεί ο άλλος να τρώει κάθε μέρα και να σερβίρει απλό, καθαρό και ποιοτικό φαγητό”, μου διευκρινίζει ο κύριος Κουντούρης.

Τα φαγητά που αντιπροσωπεύουν το Εμαγιέ, είναι από γεμιστά και μουσακά που θεωρούνται τα πιο παραδοσιακά της ελληνικής κουζίνας μέχρι συκώτι, μαστέλο, θαλασσινά. “Το μενού αλλάζει ανάλογα τις εποχές, τις εθνικές εορτές. Αλλάζει με την ημέρα και τη διάθεσή μας. Κάθε μέρα μπορει ο πελάτης να δοκιμάσει και κάτι διαφορετικό”.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κότσι και συκώτι: Έρχονται πελάτες αποκλειστικά γι’αυτά τα πιάτα

Δεν είναι τυχαίο όταν βλέπεις κόσμο να πηγαίνει συχνά σε ένα μαγαζί για να φάει το πιο φημισμένο πιάτο του. Ετσι λοιπόν και στο Εμαγιέ υπάρχουν πελάτες που πηγαίνουν αποκλειστικά για το κότσι και το συκώτι!

Το πιο βασικό πιάτο είναι το κότσι, που όσο χειμωνιάζει το προτιμούν. Όσοι το έχουν δοκιμάσει έρχονται συνέχεια γι’αυτό. Μάλιστα για να το φάει κάποιος την Κυριακή πρέπει να έχει κάνει κράτηση. Αν έρθει πολύ αργά δεν θα βρει. Επίσης έρχονται πολλοί πελάτες αποκλειστικά για το συκώτι μας, μου λέει χαμογελώντας ο ιδιοκτήτης του. Ωστόσο αν κάποιος δεν είναι λάτρης του κρέατος, το μαγαζί διαθέτει αρκετά πιάτα όπως λαδερά, όσπρια, μανιτάρια, ψητά λαχανικά κτλ.

Διακόσμηση με αντικείμενα που θυμίζουν το σπίτι της γιαγιάς και του παππού

Η διακόσμηση του μαγαζιού αναμφισβήτητα σου θυμίζει σπίτι γιαγιάς και παππού. Η πρώτη εντύπωση λένε παίζει πάντα σημαντικό ρόλο. Έτσι λοιπόν δεν είναι τυχαίο που το Εμαγιέ το έχει αγαπήσει ο κόσμος από την πρώτη κιόλας στιγμή που μπήκε μέσα, πριν καν δοκιμάσει την κουζίνα του.

Το έχουμε διακοσμήσει μόνοι μας και ήταν η φιλοσοφία αυτού του μαγαζιού. Συνεχώς το αλλάζουμε. Θέλουμε αυτός που έρχεται να αισθάνεται ότι τρώει σπίτι του, πριν πάει σε αυτό. Τα αντικείμενα είναι δικά μας. Τα περισσότερα από αυτά είναι από ένα εστιατόριο που είχε ο παππούς μου στον Πειραιά το 57. Είναι από γενιά σε γενιά”, μου λέει ο Μιχάλης, όση ώρα ετοιμάζει τα πιάτα για το μαγαζί.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο Εμαγιέ θα βρεις την μεγαλύτερη κάβα από τσίπουρα και ούζα

Σου αρέσει το ούζο και το τσίπουρο; Αν είσαι μερακλής, τότε το Εμαγιέ θα γίνει το στέκι σου, μιας και διαθέτει τη μεγαλύτερη κάβα στην περιοχή σε τσίπουρα και ούζα. Επιπλέον είναι ένα μαγαζί που στηρίζει τους Έλληνες επιχειρηματίες που βγάζουν τα δικά τους προιόντα, και για το λόγο αυτο δε θα βρεις μπύρες ξένων εταιριών αλλά ελληνικές! Επειδή όμως ποτό χωρίς μουσική δεν γίνεται, μη χάσεις τα live που θα ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο κάθε Κυριακή μεσημέρι. Μάλιστα από τον Δεκέμβριο στα σχέδια του Μιχάλη Κουντούρη είναι να προστεθεί μία live βραδιά με έντεχνο και λαικό τραγούδι κάθε Παρασκευή! Υπομονή μέχρι τότε. Το σίγουρο είναι ότι το φαγητό του μπορούμε να το απολαμβάνουμε από την Τρίτη ως το Σάββατο από τις 13.00-00.00 και κάθε Κυριακή από τις 13.00-18.30! Ραντεβού εκεί!

Εμαγιέ

Θουκυδίδου 76, Άλιμος

Τηλ 211 4003878

Website: emagie.gr

Social Media

FB Εμαγιέ 

Ωράρια λειτουργίας από τέλη Οκτώβρη

Από Τρίτη ως Σάββατο: 13.00-00.00

Κυριακή: 13.00-18.30

Τρέχον ωράριο

Από δευτέρα ως κυριακή από τις 13.00-00.00 καθημερινά

Φωτογραφίες

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.