Φραουλένιο Cheesecake: Μία συνταγή από την Λαμπρίνα Βαρίτη

Εύκολο, δροσερό και πεντανόστιμο τσιζκέικ με μπισκότο και φράουλες, που θα απολαύσουν όσοι το δοκιμάσουν.

Υλικά :

300 γραμμάρια τυρί κρέμα

300 γρ. κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive, σπασμένα

100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

400 γρ. φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες

30 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση :

Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, ώσπου να δημιουργηθεί μία συμπαγής ζύμη. Στρώνουμε αυτή τη ζύμη σαν βάση σε ταψί ή πυρέξ 24 εκατοστά πιέζοντας με ένα κουτάλι ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το τυρί κρέμα και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην βάση και με τη βοήθεια σπάτουλας στρώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα. Τοποθετούμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον. Λιώνουμε τα 2/3 από τις φράουλες σε μπλέντερ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την σάλτσα φράουλας, τη ζάχαρη άχνη και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 15′. Περιχύνουμε το τσιζκέικ με τον σάλτσα φράουλας, και από πάνω βάζουμε τις υπόλοιπες φράουλες, κομμένες σε κομμάτια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.