Γαρίδες πρεβεζάνικες: Η Λαμπρίνα Βαρίτη μας δείχνει την τοπική συνταγή

Γαρίδα Αμβρακικού « Γαρίδες. Ναι , αλλά Αμβρακικού», μας λέει ο κινηματογραφικός Τζέιμς Μπόντ στην ταινία του 1984 « Για τα μάτια σου μόνο». Για τις διάσημες λοιπόν γαρίδες του Αμβρακικού ο λόγος και αλλιώς γάμπαρες όπως τις λέμε. Λιχουδιά που ανέκαθεν προτιμούσαν οι καλοφαγάδες, οι εύποροι αλλά και όσοι αγαπούν τους θαλασσινούς μεζέδες.

Γράφει η Λαμπρίνα Βαρίτη

 ΥΛΙΚΑ

 1 κιλό γαρίδες

1 κιλό πατάτες

6-7 σκελίδες σκόρδο

1 φλιτζάνι λάδι

 Αλάτι, πιπέρι, λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ρίχνετε λίγο νερό , ψιλοκομμένο το σκόρδο και μόλις απορροφηθεί το νερό ρίχνετε τα λάδι , τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες , αλατοπιπερωμένες και λίγο νερό. Αφήνετε να βράσουν 20’. Προσθέτετε και τις γαρίδες καθαρισμένες και αλατοπιπερωμένες και βράζουν για ακόμη 15’. Ανοίγετε και μόλις το φαγητό μας έχει σωθεί ρίχνετε και το λεμόνι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.