Η Αγγελική Κουρλίδου μας δίνει την συνταγή για σπιτικό λιμοντσέλο

Το λιμοντσέλο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου λικέρ. Η Αγγελική Κουρλίδου, αναγνώστρια του travelgirl.gr μας δίνει την δική της συνταγή για να το φτιάξουμε στο σπίτι μόνες μας!

Η Αγγελική Κουρλίδου μας δίνει την συνταγή για σπιτικό λιμοντσέλο
Η Αγγελική Κουρλίδου μας δίνει την συνταγή για σπιτικό λιμοντσέλο

Υλικά για σπιτικό λιμοντσέλο

  • 8 λεμόνια με αρωματική φλούδα
  • 150γρ. ζάχαρη
  • 750ml βότκα

Για το σιρόπι

  • 200ml νερό
  • 200γρ. ζάχαρη
Η Αγγελική Κουρλίδου μας δίνει την συνταγή για σπιτικό λιμοντσέλο
Η Αγγελική Κουρλίδου μας δίνει την συνταγή για σπιτικό λιμοντσέλο

Εκτέλεση συνταγής για σπιτικό λιμοντσέλο

Πλένετε πολύ καλά τα λεμόνια. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρείτε μόνο το κίτρινο μέρος από τις φλούδες τους και τις πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη.

Προσθέτετε τον πολτό στη βότκα, την οποία έχετε ρίξει προηγουμένως σε ένα ευρύχωρο βάζο. Το κλείνετε ερμητικά με το καπάκι και το αφήνετε για 6 μέρες σε σκοτεινό μέρος.

Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 2 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.

Σουρώνετε το μίγμα της βότκας περνώντας το από σουρωτήρι στρωμένο με τουλπάνι και προσθέτετε το κρύο σιρόπι. Μεταφέρετε το λικέρ σε μπουκάλι και το διατηρείτε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.