Η Ευαγγελία Γκιουλέ μας μαθαίνει να φτιάχνουμε σοκολατόπιτα!

Η σοκολατόπιτα είναι από τα ωραιότερα γλυκά! Τι καλύτερο λοιπόν από το να το φτιάξουμε στο σπίτι. Η Ευαγγελία Γκιουλέ μας δείχνει βήμα βήμα την συνταγή.

Υλικά για σοκολατόπιτα

Για την ζύμη:
1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέικιν
250γρ. βούτυρο
2 φλ. ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. νερό
3/4 φλ. κακάο σε σκόνη
1/4 φλ. κονιάκ
1 βανίλια

Για το σιρόπι:
500γρ. νερό
250γρ. ζάχαρη
75γρ. κακάο σε σκόνη

Για το γλάσο:
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250γρ. κρέμα γάλακτος

Πώς να φτιάξουμε σοκολατόπιτα

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και μόλις πάρει βράση το αφήνουμε για 3 λεπτά και μετά το κλείνουμε και το βγάζουμε από το μάτι.
Στην συνέχεια ετοιμάζουμε την ζύμη. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια. Προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο το κακάο το μπέικιν και το αλεύρι. Στο τέλος προσθέτω το κονιάκ και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά ολα τα υλικά μαζί και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. (βάζουμε ένα μαχαίρι στην ζύμη και άμα δούμε ότι δεν έχει κολλήσει είναι έτοιμο)
Μόλις βγάλουμε την σοκολατόπιτα από τον φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι. Άμα θέλουμε την χαράζουμε για να πάει πιο γρήγορα το σιρόπι παντού.
Ωστόσο ετοιμάζουμε και το γλάσο. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να βράζει κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Τοποθετούμε το γλάσο στην σιροπιασμένη σοκολατόπιτα και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.