Η Ευαγγελία Γκιουλέ μας δείχνει πώς να φτιάξουμε καρυδόπιτα!

Η καρυδόπιτα της Ευαγγελίας Γκιουλέ έιναι απλά υπέροχη! Μπορείτε να ακολουθήσετε κι εσείς τα βήματα της συνταγής και να την φτιάξετε στο σπίτι!

Υλικά:

 1 κούπα ζάχαρη
 1 κούπα γάλα
 1/2 κούπα βούτυρο
2 κούπες καρύδια χοντροκοπανισμένα
1 1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 κούπα αλεύρι
5 αυγά
.γ  1 κ.γ. κανέλα
    1/2 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο

1 κ.γ σόδα
3 κ.γ μπέικιν
2 κ.σ κονιάκ
Για το σιρόπι:

3 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό
1 κ.σ χυμό λεμονιού

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά. Ρίχνουμε το γάλα, τα καρύδια ανακατεμένα με την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ρίχνουμε τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ. Αφού έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με τη γαλέτα και το μπέικιν τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας ελαφρά. Βουτυρώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι. Βάζουμε τον φούρνο στην αρχή γύρω στους 220 βαθμούς και ψήνουμε για κανένα 20λεπτο και στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμο. 
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν.  Όταν αρχίσουν να βράζουν προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 5 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.