Η Εύη Ζουρούδη στο travelgirl.gr: “Ευτυχία είναι να είσαι ο Εαυτός σου”

Η Εύη Ζουρούδη με αφορμή το νέο της βιβλίο “Σκέψεις και Συναισθήματα” μας μιλάει για την ενασχόλησή της με τον χώρο της αυτοβελτίωσης και της αυτογνωσίας, για την φιλοσοφία ζωής που έχει αλλά και για τα βιωματικά και διαδραστικά σεμινάρια που κάνει!

Η Εύη Ζουρούδη στο travelgirl.gr: “Ευτυχία είναι να είσαι ο Εαυτός σου”

Η Εύη Ζουρούδη στο travelgirl.gr: "Ευτυχία είναι να είσαι ο Εαυτός σου"
Η Εύη Ζουρούδη στο travelgirl.gr: “Ευτυχία είναι να είσαι ο Εαυτός σου”

Πότε ασχολήθηκες για πρώτη φορά με τον χώρο της αυτογνωσίας και της αυτοβελτίωσης;

Νιώθω ότι πάντα βρισκόμουν σε αυτό το χώρο. Πάντα με απασχολούσαν αυτά τα θέματα. Από πολύ μικρή. Πρόσφατα βρήκα στη βιβλιοθήκη μου, ένα βιβλίο Εσωτερικής Αναζήτησης, αγορασμένο από εμένα όταν ήμουν 18 χρονών, το 1985, που τότε ούτε σαν έννοιες δεν υπήρχαν όλα αυτά! Κι ως εργαζομένη για πολλά χρόνια στο χώρο της Εκπαίδευσης, πάντα η βάση της δουλειάς μου ήταν η Προσωπική Εξέλιξη, τόσο η δική μου όσο και των μαθητών και συνεργατών μου. Ωστόσο καθαρά επαγγελματικά απασχολούμαι στο χώρο της Εσωτερικής Αναζήτησης και Ενδυνάμωσης από το 2011.

Τι σε έκανε να ασχοληθείς με αυτούς τους χώρους; Συνέβη κάτι στη ζωή σου και αποφάσισες να αλλάξεις φιλοσοφία;

Ποτέ δεν άλλαξα φιλοσοφία. Απλώς, εξελίχθηκα κι εγώ μέσα στην πορεία της ζωής μου! Αυτό που με έκανε να ασχοληθώ με την εσωτερική αναζήτηση και ενδυνάμωση, είναι το ανήσυχο πνεύμα μου- που πάντα με έκανε να αναρωτιέμαι τι υπάρχει πίσω από το προφανές, η τάση μου να λειτουργώ βελτιωτικά σε όποια κατάσταση εμπλέκομαι, η αγάπη μου για τους ανθρώπους και πολλά πολλά άλλα.

Δεν μου συνέβη κάποιο συγκεκριμένο γεγονός πριν την ενασχόλησή μου, αλλά έχοντας καταφέρει σε σχετικά μικρή ηλικία αυτά που θεωρούνται στοιχεία επιτυχίας και ευτυχίας, συνειδητοποίησα ότι ‘κάτι άλλο υπάρχει’! ‘Κάτι άλλο’ είναι αυτό που σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένο. Και άρχισα συνειδητά να το ψάχνω. Καταλαβαίνετε, ότι αυτό το ψάξιμο δεν γίνεται πουθενά αλλού παρά μόνο μέσα μας.
Ανακαλύπτοντας τον Εαυτό μου, ξανασυνδέθηκα και συμφιλιώθηκα μαζί του. Αυτό είναι ευτυχία: Να είσαι ο Εαυτός σου. Ξέρετε τις περισσότερες φορές προσπαθούμε να αλλάξουμε για να βρούμε την ευτυχία. Όμως, όπως λέω και στο Σεμινάριό μου “Happy me”,

Το πιο φυσιολογικό πράγμα στη ζωή μας είναι να είμαστε ο Εαυτός μας και το πιο δύσκολο είναι να προσπαθούμε να γίνουμε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε. Όλη η δυσκολία, ο πόνος, η απόρριψη, η απογοήτευση, η θλίψη είναι συνέπεια αυτής της προσπάθειας. Είναι πολύ δύσκολο να μην είσαι ο εαυτός σου κι όμως αυτό κάνουμε γιατί αυτό μαθαίνουμε από τη στιγμή που γεννιόμαστε. Να είμαστε κάτι άλλο από αυτό που είμαστε.

Δηλαδή, κάνουμε το δύσκολο! Ενώ το πιο εύκολο κι απλό πράγμα είναι να είμαστε αυτό που είμαστε: Ο εαυτός μας!

Το νέο σου βιβλίο είναι ουσιαστικά ένα ημερολόγιο. Τι θέλεις να περάσεις στον αναγνώστη και το έγραψες;

Ημερολόγιο! Ίσως ένα ημερολόγιο χωρίς χρόνο, για κάθε μας στιγμή, καθώς τα κείμενα τού βιβλίου παίρνουν νόημα, ανάλογα με τη στιγμή που τα διαβάζουμε. Δεν θέλω να περάσω κάτι συγκεκριμένο στον αναγνώστη. Ίσα ίσα, το έγραψα όταν σταμάτησα να σκέφτομαι τι πρέπει να γράψω, τι νοήματα πρέπει να περάσω και πώς πρέπει να τα γράψω. Το έγραψα με απίστευτη ευκολία και ροή, όταν συνδέθηκα με την Εσωτερική μου Γνώση. Κατά κάποιο τρόπο, είναι σαν ο Εαυτός μου να μιλάει στον Εαυτό μου! Επειδή όμως όλοι οι άνθρωποι είμαστε συνδεδεμένοι, όποιος το διαβάζει είναι σαν να του μιλάω και να του δίνω απαντήσεις σε αυτό που τον απασχολεί εκείνη τη στιγμή.

Η Εύη Ζουρούδη στο travelgirl.gr: "Ευτυχία είναι να είσαι ο Εαυτός σου"
Η Εύη Ζουρούδη στο travelgirl.gr: “Ευτυχία είναι να είσαι ο Εαυτός σου”

Για ποιους λόγους προτείνεις σε κάποιον να το διαβάσει;

Το βιβλίο μου είναι σύντομο αλλά τα κείμενά του χρειάζεται να διαβαστούν αρκετές φορές. Με οποιαδήποτε σειρά. Από την αρχή προς το τέλος, από το τέλος προς την αρχή ή τυχαία. Βοηθά ιδιαίτερα πολύ, όλους όσους βρίσκονται σε μια διαδικασία εσωτερικής αλλαγής, επαναπροσδιορισμού και επανατοποθέτησης. Μας οδηγεί βήμα βήμα στην κατανόηση της εσωτερικής μας αλλαγής, η οποία με τη σειρά της, μας οδηγεί στις εξωτερικές αλλαγές που είμαστε πλέον έτοιμοι να κάνουμε.

Μεταξύ άλλων κάνεις και σεμινάρια. Κάθε πότε γίνονται και τι περιλαμβάνουν

Τα Σεμινάριά μου είναι συνήθως βιωματικά, διαδραστικά και μεταμορφωτικά! Γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, έχουν πληθώρα θεμάτων αλλά όλα βασίζονται στην προσέγγισή μου DoEVI healing και στη μέθοδό μου The ROUTE (Η Διαδρομή στον αληθινό σου Εαυτό).

Στην ιστοσελίδα μου https://www.evizouroudi.com/seminars/ υπάρχει αναφορά σε όλα, ώστε όποιος θέλει μπορεί να ενημερωθεί λεπτομερώς.

Πιστεύεις ότι η εποχή που ζούμε με τον covid έχει κάνει αρκετούς να στραφούν σε μεθόδους εξέλιξης της προσωπικότητάς τους;

Πιστεύω ότι η στροφή σε μεθόδους εξέλιξης της προσωπικότητάς μας, ανήκει σε προ-Covid εποχή.Αυτή η εποχή που ζούμε τώρα με τον Covid, μας κάνει να στραφούμε προς τον Εαυτό μας, να αναζητήσουμε την αλήθεια μας, να συνδεθούμε με την ψυχή μας, να επαναπροσδιορίσουμε τις Αξίες μας και να κάνουμε νέες επιλογές.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Να ταξιδέψω σε όλον τον Κόσμο, χωρίς να κάνω σχέδια, ζώντας αυθεντικά την κάθε μου στιγμή!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.