Ταξίδι στην Κέρκυρα και στα μοναδικά αξιοθέατα του νησιού (video)

Την Κέρκυρα την αγαπώ πολύ. Είναι από τα πρώτα νησιά που επισκέφθηκα σαν παιδί με τη μητέρα μου και τη νονά μου και έχω πολλές αναμνήσεις από αυτήν. Όποτε πηγαίνω νιώθω σαν το σπίτι μου…Σαν να έχω γεννηθεί εκεί. Κάθε φορά που πηγαίνω μου αρέσει να επισκέπτομαι τα ίδια μέρη, να βρίσκω τους χαμογελαστούς και φιλόξενους ανθρώπους και να χάνομαι στα σοκάκια της. Πριν από λίγο καιρό την επισκέφθηκα για δουλειά και δυστυχώς δεν κατάφερα να κάνω το οδοιπορικό που θα ήθελα. Όμως στο παρακάτω βίντεο που έκανα αποκλειστικά για εσάς θα δείτε φωτογραφίες και μερικές πληροφορίες για τα αξιοθέατά της.

Ταξίδι στην Κέρκυρα και στα αξιοθέατα 

Ταξίδι στην Κέρκυρα. Φωτογραφία Δημήτρης Τσίγκας
Ταξίδι στην Κέρκυρα. Φωτογραφία Δημήτρης Τσίγκας

Εγώ θα σου δώσω μερικούς λόγους για να κάνεις διακοπές στο πανέμορφο νησί!

Νέο Φρούριο

Ταξίδι στην Κέρκυρα. Φωτογραφία Δημήτρης Τσίγκας
Ταξίδι στην Κέρκυρα. Φωτογραφία Δημήτρης Τσίγκας

Το Νέο Φρούριο της Κέρκυρας, είναι από τα must visit αξιοθέατα. Έχει υπόγειες στοές, θολωτά περάσματα, πυροβολεία και επιβλητικούς προμαχώνες, προσφέρει και την καλύτερη θέα προς την Παλιά Πόλη. Δεσπόζει στο λόφο του Αγίου Μάρκου, πάνω από το παλιό λιμάνι και χτίστηκε από τους Βενετούς κατά το 16ο αιώνα. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, για το έργο που ξεκίνησε το 1576, δούλευαν 10 με 15 χιλιάδες εργάτες ημερησίως και χρησιμοποιούσαν υλικά από περίπου 2.000 κατοικίες κι εκκλησίες του νησιού.

Η Βασιλική Πύλη του Νέου Φρουρίου διακοσμείται με το έμβλημα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, τον φτερωτό Λέοντα του Αγίου Μάρκου, ένα πραγματικό έργο τέχνης, ενώ ο πέτρινος στρατώνας που χτίστηκε επί Αγγλοκρατίας, σήμερα φιλοξενεί πολιτιστικά δρώμενα, το Μουσείο Κεραμικής Τέχνης, αλλά και δημοτικό αναψυκτήριο, όπου μπορεί κανείς να σταθεί, να ξαποστάσει και να ξεδιψάσει.

Η είσοδος και το εκδοτήριο εισιτηρίων για το Νέο Φρούριο βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, στο σημείο όπου η «σκαλινάδα» της οδού Σολωμού ενώνεται με την στοά από την Λαϊκή Αγορά και την οδό Σχολεμβούργου.

Παλιό Φρούριο

Το Παλιό Φρούριο της Κέρκυρας βρίσκεται στην άκρη της Σπιανάδας και ξεχωρίζει από μακριά στο τοπίο της πόλης, όντας άλλωστε ένα από τα πιο φωτογραφημένα σημεία της. Ο ναός του Αγίου Γεωργίου, που θυμίζει αρχαίο ναό στην κατασκευή του, η αρχαία τάφρος, που λέγεται «Κόντρα Φόσσα» και καταδεικνύει της σημασία του φρουρίου, αλλά και οι δύο πύργοι, ο Πύργος της Ξηράς και ο Πύργος της Θάλασσας, συνθέτουν το εντυπωσιακό οικοδομικό συγκρότημα.

Ηταν η πόλη της Κέρκυρας έως τον 15ο αιώνα, ενώ κατόπιν μετατράπηκε σε στρατιωτικό χώρο. Αν και δεν κατελήφθη ποτέ μετά από πολιορκία, εν τούτοις πέρασαν από εκεί κατά σειρά Βυζαντινοί, Ενετοί, Γάλλοι, Ρώσοι, Άγγλοι, Έλληνες, Ιταλοί και Γερμανοί.

Το Μαντράκι, το μικρό λιμανάκι γεμάτο σκάφη, με την πανέμορφη πύλη Soranza σας περιμένει στη βόρεια πλευρά της χερσονήσου, ενώ λίθινες σκάλες οδηγούν στο ανώτατο οχυρωματικό επίπεδο, από όπου θα απολαύσετε πανοραμική θέα της Σπιανάδας και της Παλιάς Πόλης.

Ταξίδι στην Κέρκυρα. Φωτογραφία Δημήτρης Τσίγκας
Ταξίδι στην Κέρκυρα. Φωτογραφία Δημήτρης Τσίγκας

Αχίλλειο

Το Αχίλλειο της Κέρκυρας είναι το εντυπωσιακό παλάτι που δημιούργησε στην κερκυραϊκή εξοχή η αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ, γνωστή ως Αυτοκράτειρα Σίσσυ. Βρίσκεται στο χωριό Γαστούρι. Κατά την ξενάγησή σας θα δείτε σπουδαία έργα τέχνης καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Το οικοδόμημα ολοκληρώθηκε το 1890 και είναι αφιερωμένο στον ημίθεο Αχιλλέα. Κοσμείται με αγάλματα και έργα τέχνης από την αρχαία ελληνική μυθολογία, ενώ μετά τη δολοφονία της αυτοκράτειρας Σίσσυ, αγοράστηκε από τον αυτοκράτορα της Γερμανίας Γουλιέλμο Β’, γνωστό και ως Κάιζερ, που επίσης το επισκέφθηκε πάρα πολλές φορές, μέχρι το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μάλιστα, το γιγαντιαίων διαστάσεων άγαλμα του Αχιλλέα που συναντούν οι επισκέπτες στην αυλή του Αχιλλείου, το οποίο φέρει και την χαρακτηριστική επιγραφή: «Στον μέγιστο των Ελλήνων από τον μέγιστο των Γερμανών», είναι δικό του αφιέρωμα.

Ταξίδι στην Κέρκυρα. Φωτογραφία Δημήτρης Τσίγκας
Ταξίδι στην Κέρκυρα. Φωτογραφία Δημήτρης Τσίγκας

Μον Ρεπό

Το καταπράσινο κτήμα του Μον Ρεπό, συνολικής έκτασης 258 στρεμμάτων, βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Κέρκυρας και περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό ανάκτορο με απέραντη θέα στη θάλασσα. Χτίστηκε από τον Άγγλο αρμοστή των Ιονίων Νήσων Frederic Adam, το 1831, ενώ παραχωρήθηκε στον βασιλιά Γεώργιο το 1864 και έως το 1967 παρέμεινε στη βασιλική οικογένεια, που το χρησιμοποιούσε ως θερινά ανάκτορα. Σήμερα το παλάτι στεγάζει το Μουσείο της Παλαιόπολης, της αρχαίας πόλης της Κέρκυρας και είναι επισκέψιμο για το κοινό.

Ταξίδι στην Κέρκυρα. Φωτογραφία Δημήτρης Τσίγκας
Ταξίδι στην Κέρκυρα. Φωτογραφία Δημήτρης Τσίγκας

Παλιά Περίθεια

Η Παλιά Περίθεια είναι ένα ερειπωμένο, πέτρινο, ενετικό χωριό στη βόρεια Κέρκυρα, τα 130 σπίτια του οποίου είναι αρχιτεκτονικά αριστουργήματα που προσελκύουν πλήθος επισκεπτών. Η Παλιά Περίθεια εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους της οριστικά κατά τη δεκαετία του ’60 όταν και οι τελευταίες οικογένειες εγκαταστάθηκαν στο παραθαλάσσιο, σύγχρονο χωριό, εν τούτοις τα τελευταία χρόνια γίνεται συστηματική προσπάθεια αναβίωσης του ατμοσφαιρικού χωριού με τα πέτρινα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.

Ταξίδι στην Κέρκυρα. Φωτογραφία Δημήτρης Τσίγκας
Ταξίδι στην Κέρκυρα. Φωτογραφία Δημήτρης Τσίγκας

Λιστόν

Είναι ο πιο γνωστός πεζόδρομος της Κέρκυρας, το σημείο που συγκεντρώνονται ντόπιοι και επισκέπτες. Το Λιστόν κατασκευάστηκε το 19ο αιώνα και βρίσκεται στη δυτική άκρη της Σπανιάδας, της μεγάλης πλατείας της πόλης. Τα επιβλητικά αρχοντικά που σχηματίζουν μεγάλες καμάρες, αψίδες, που οι Κερκυραίοι τις λένε βόλτες, «σχηματίζουν» την χαρακτηριστική εικόνα του Λιστόν, ενώ σήμερα στεγάζουν πλήθος καφετεριών και εστιατορίων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.