H Λία Παππά μαγειρεύει τα ωραιότερα γιουβαρλάκια που έχεις φάει!

Η Λία Παππά, εκτός από καλή μου φίλη είναι μία απίστευτη μαγείρισσα. Της αρέσει πολύ η μαγειρική και απο μικρή φτιάχνει σχεδόν τα περισσότερα φαγητά! Πριν από λίγες ημέρες έφαγα από τα χέρια της τα γιουβαρλάκια και ξετρελάθηκα! Μας έδωσε την συνταγή και φυσικά εσείς δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βήματα!

Για 25 με 30 γιουβαρλακια:

250 γρ. κιµά βοδινό

1/3 φλ. ρύζι γλασέ

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 αβγά,  το ένα χωρισµένο

1 µέτριο κρεµµύδι τριµµένο

2 κουταλιές ψιλοκοµµένο άνηθο

1 κουταλιά ψιλοκοµµένο µαϊντανό

1 λεµόνι το χυµό

½ κοφτή κουταλιά αλεύρι

αλάτι, πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζω τον κιµά µε το ρύζι, το ελαιόλαδο, το κρεµµύδι, το µαϊντανό, 1 κουταλιά άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το ασπράδι του αβγού και τα ζυµώνω µέχρι να γίνει ένα οµοιογενές µίγµα. Τα πλαθω σε µικρά στρογγυλά γιουβαρλάκια (25 περίπου). Τα βαζω σε µια κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά, 3 φλιτζάνια νερό µε αλάτι και ρίχνετε µέσα ένα ενα τα γιουβαρλάκια. Για 20-25 περίπου. Χτυπάω το ολόκληρο αβγό µε τον κρόκο σε ένα µπολ και προσθέτετω µέσα το χυµό του λεµονιού κ συνεχίζω το χτύπηµα. Προσθέτω µε κουτάλα ζωµό από τη σούπα για να ζεσταθεί το µίγµα, συνεχίζοντας το χτύπηµα. Σε ένα µπολάκι διαλύω το αλεύρι σε ½ φλιτζανάκι κρύο νερό και το ρίχνω στη σούπα.Αφήνω να πάρει µια βράση και ύστερα ανακατεω µέσα το αβγολέµονο (προσεχτικά για να µη σπάσουν τα γιουβαρλάκια).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.