H Λία Παππά μας δείχνει βήμα-βήμα την συνταγή για ένα τέλειο παστίτσιο!

Η Λία Παππά εκτός από φίλη μου είναι εξαιρετική μαγείρισσα. Γι αυτο και σήμερα μοιράζεται με μας την αγαπημένη της συνταγή για παστίτσιο. Εγώ πάντως το δοκίμασα και ξετρελάθηκα.

Για ένα ταψί μεσαίου μεγέθους
Κιμας: βαζω 500γρ μοσχαρίσιο κιμά,προσθέτω 1 κρεμμύδι κ 1 σκελίδα σκόρδο,βαζω 1 μικρο κουτι ντοματοχυμο,1 κουτ.σουπας κέτσαπ,αλάτι ,πιπέρι,1κουταλακι μοσχοκάρυδο,1κουτ.παπρικα,2 ποτήρια νερό κ το αφήνω να βράσει για 40 περίπου λεπτά.
°Βραζω μακαρονια,τα σουρωνω κ τα τοποθετώ στο ταψάκι μας το βουτυρωμένο  κ σε μια κατσαρόλα φτιάχνω την μπεσαμελ μας.
Για την μπεσαμελ θα χρειαστώ: 200γρ.βουτυρο
1 κούπα αλεύρι κ 3 κουταλιες κορν φλαουερ , 5 κούπες γάλα , λίγη τριμμένη παρμεζάνα, λιγο μοσχοκάρυδο, αλάτι κ πιπέρι και 2 κροκους αυγών
Εκτέλεση:Ρίχνω το βούτυρο να λιώσει κ προσθέτω το αλεύρι να πάρει λίγο ένα χρυσό χρώμα,Ρίχνω λίγο λίγο το γάλα μου ενώ το έχω ζεστάνει ελαφρώς από πριν μέχρι να γίνει πηχτή…Τέλος Ρίχνω το μοσχοκάρυδο το αλάτι κ το πιπέρι κ τους κρόκους αυγών τελος την παρμεζάνα( μισή κούπα περιπου)…
 Ενώ έχω στρώσει τον κιμά μου πάνω απ’τα μακαρόνια ,Ρίχνω κ τριμμένα τυρια διαφορά ,στρωνω την μπεσαμελ μου κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180′ για 50λ.περιπου. Και ιδού το απότελεσμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.