Η Παυλίνα Βουλγαράκη μιλάει στο travelgirl.gr λίγο πριν τραγουδήσει στην Ταράτσα του Φοίβου

Την Παυλίνα Βουλγαράκη την γνωρίζω μέσα από τη μουσική της και τις συνεργασίες της με σπουδαίους ανθρώπους όπως ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Το είδος που “υπηρετεί” είναι της δικής μου αισθητικής επομένως έχει τύχει να ακούσω πολλά τραγούδια της. Είναι μία γυναίκα που με μαγεύει τόσο η φωνή της όσο και η προσωπικότητά της, όσο αφήνει να την γνωρίσει κάποιος. Έχει τους δικούς της κώδικες επικοινωνίας όπως λέει και πρώτα πράττει και μετά σκέφτεται. Η αισθαντική φωνή της και η ερωτική αύρα που εκπέμπει την κάνουν να αποθεώνεται στα live της τα οποία είναι sold out. Στις 11 Ιουνίου θα εγκαινιάσει με ένα live της την Ταράτσα του Φοίβου και είναι πολύ χαρούμενη καθώς είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται μαζί του.

Κάθε Δευτέρα έτσι κι αλλιώς ο Φοίβος έκανε ένα νέο concept. Θα είναι καλλιτέχνες που προτείνει ο ίδιος στους ακροατές είτε νέοι είτε μεγαλύτεροι και πιο καθιερωμένοι. έτσι λοιπόν ξεκινάμε εμείς, είμαστε οι πρώτοι επισκέπτες. Μου τηλεφώνησαν κι έγινε η πρόταση κι αισθάνομαι παρά πολύ χαρούμενη γιατί τον Φοίβο τον θαυμάζω παρά πολύ. Μου αρέσει το έργο του κι ευρύτερα πέρα του καλλιτεχνικού που έτσι κι αλλιώς θαυμάζω. Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι απλώς αυτό που μου αρέσει στον Φοίβο είναι ότι είναι ένας άνθρωπος που προσφέρει. Αυτό μου αρέσει γενικότερα σε ανθρώπους. Να προσφέρουν στον πολιτισμό και να κάνουν καινούρια πράγματα. Ο Φοίβος είναι μέσα στο πνεύμα αυτό. Συμβάλλει στην πολιτιστική προσφορά και λειτουργεί σαν πρότυπο για εμάς που είμαστε η νέα φουρνιά καλλιτεχνών.

Εκείνη τη βραδιά όσοι έρθουν να ακούσουν την Παυλίνα Βουλγαράκη τι θα δουν.

Κάναμε μία σειρά από παραστάσεις στην Αθήνα και στην επαρχία το χειμώνα που πήγαν ανέλπιστα καλά. Ήταν δηλαδή όλες sold out. Πράγμα που με χαροποίησε πολύ γιατί ήταν η πρώτη χρονιά που βγήκα μόνη μου. Μέχρι πέρσι έκανα συμμετοχές, ήμουν με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα για πολλά χρόνια. Οπότε η πρώτη φορά που βγήκα μόνη μου ήταν αυτός ο χειμώνας. Κάναμε μία σειρά παραστάσεων ο ήχος μας είναι πιο ηλεκτρικός και ροκ ποπ, παρουσιάσαμε κομμάτια δικά μου από τον πρώτο και δεύτερο προσωπικό μου δίσκο και τώρα αυτό που κάναμε είναι ότι θα γίνει λίγο πιο συναυλιακό λόγω του καλοκαιριού αλλά σε αυτό το το μοτίβο που προανέφερα.

Όταν σου κάνουν προτάσεις για συνεργασία και γενικότερα για δουλειά, τι πράγματα βλέπεις πρώτα από όλα για να πεις το ναι.

Τα πράγματα τα καταλαβαίνω μόνο όταν τα αισθάνομαι. Δεν έχω δηλαδή αυτό που λέμε την αντικειμενική αντίληψη ότι θα κάτσω να σκεφθώ με το μυαλό μου, να τα βάλω κάτω και να πω ένα δύο άρα τρία. Είναι ότι νιώθω. Κι αυτό που νιώθω είναι συνήθως κι ανεξήγητο. Επομένως πολλές φορές έχω κάνει συνεργασίες και δεν μπορώ να εξηγήσω σε κανέναν γιατί τις έχω κάνει. Απλώς έχω αισθανθεί ότι αυτό έπρεπε να κάνω. Είναι το κλικ. Βέβαια από την άλλη όταν κάθομαι και συλλογίζομαι πάντα με ενδιαφέρει η συνολική πορεία ενός καλλιτέχνη. Δηλαδή ακόμη κι αν το έργο του δεν είναι της δικής μου αισθητικής απόλυτα όταν βλέπω ότι είναι αφοσιωμένος σε αυτο που θέλει να κάνει, ότι έχει ένα βαθύτερο όραμα κι ότι το ακολουθεί αυτό πάντα με συγκινεί.

Υπήρξαν συνεργασίες που έχεις κάνει κι έχεις μετανιώσει αργότερα γι αυτές;

Δεν έχω μετανιώσει, αλλά υπήρξαν συνεργασίες που δεν ήθελα απόλυτα να κάνω και τις έκανα για άλλους λόγους.

Κυκλοφορεί αυτές τις μέρες η νέα σου μπαλάντα “Έλα λίγο πιο κοντά” που κάνει επιτυχία, όπως και μέχρι τώρα ό,τι έχεις κάνει. Με αφορμή αυτό θα ήθελα να σε ρωτήσω όταν γράφεις μουσική, ο έρωτας είναι ένας λόγος που σε κινεί να γράψεις ή είσαι από τους καλλιτέχνες που για να γράψεις πρέπει να είναι στενοχωρήμενη. Σε άλλο mood γενικότερα.

Το είδος με το οποίο ασχολούμαι είναι ένα είδος πιο εναλλακτικό οπότε τα πράγματα έτσι κι αλλιώς γίνονται πιο αργά. Οπότε δεν μπορούμε να πούμε για άμεση επιτυχία. Μιλάμε για ένα κοινό που χτίζεται σταδιακά, υπάρχει μία ουσιαστική σύνδεση. Για μένα επιτυχία είναι οι άνθρωποι που συναισθάνονται αυτά που είχα βιώσει ή που μέσα από τα δικά μου πράγματα καθρεφτίζουν τον εαυτό τους, ανακαλύπτουν πτυχές του εαυτού τους. Για μένα αυτό είναι επιτυχία. Οπότε με αυτήν την έννοια αισθάνομαι παρά πολύ καλά. Όταν γράφω συνήθως είμαι στενοχωρημένη.

Σαν άνθρωπος λειτουργείς περισσότερο με τη λογική ή το συναίσθημα;

Είμαι πολύ παρορμητική και νομίζω πρώτα πράττω και μετά σκέφτομαι το οποίο δεν είναι παρά πολύ σοφό. Μεγαλώνοντας προσπαθώ να το αλλάξω.

Η φιλία παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή σου; 

Ναι έχω τις ίδιες φίλες από 5 χρονών. Δεν έχω αλλάξει ποτέ. Δεν έχουν προστεθεί και παρά πολλοί άνθρωποι στη ζωή μου.

Θεωρείς ότι σαν παιδί είσαι δύσκολο;

Είμαι παρά πολύ περίπλοκη δεν ειμαι καθόλου απλή. Από την στιγμή που θα έχω 3-4 κοινούς κώδικες επικοινωνίας μετά είμαι το πιο εύκολο διαχειρίσιμο άτομο στον κόσμο.

Οι αλλαγές όπως καταλαβαίνω δεν σου αρέσουν. Πρόσφατα είδα ότι άλλαξες και σπίτι και αποχωρίστηκες τα Εξάρχεια. Σου λείπει το προηγούμενο σπίτι;

Μου λείπει παρά πολύ γιατί ήταν και το σπίτι των ονείρων μου, αλλά τώρα εγώ λέω ότι μετακόμισα και τη μία μέρα μένω στην κολλητή μου τη Μαρία, την άλλη πάω στο πατρικό μου να δω τι γίνεται, μετά πηγαίνω 3 μέρες στο Παγκράτι, στο καινούριο μου. Μετά θα πάω στην κολλητή μου τη Ρωξάνη δηλαδή είμαι κι εγώ σαν νομάς! Το έχω μάθει κι από τη δουλειά αυτή.

Μετά την ταράτσα του Φοίβου θα έχουν τη δυνατότητα κάποιοι άνθρωποι που μένουν σε επαρχία να σε απολαύσουν εκεί;

Ναι θα ανακοινωθεί η περιοδεία στην σελίδα μου.

Τα social media θεωρείς ότι κάνουν καλό στη δουλειά σου ή τα χρησιμοποιείς για προσωπικά σου πράγματα;

Εγώ έχω μία σελίδα στο facebook που κάποιες φορές ξεχνάω να ενημερώσω. Πρέπει να εστιάσω βαθύτερα, πιο ουσιαστικά. Νομίζω ότι πρέπει να ξέρεις πώς λειτουργεί το διαδίκτυο. Εγώ για παράδειγμα είμαι άσχετη. Το Instagram που έχω, ανεβάζω πράγματα όπως μία θέα που μου αρέσει, ένα βιβλίο που διάβασα. Από τη μία μπορεί να με γνωρίσει κάποιος καλύτερα κι από την άλλη δεν ενημερώνω σε σχέση με τη δουλειά μου. Νομίζω ότι έχει δύναμη το διαδίκτυο αρκεί να ξέρεις πώς να το χρησιμοποιήσεις.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.