Καλλιτεχνικός Προγραμματισμός Θεάτρου Σταθμός 2022

Tο Θέατρο Σταθμός, αφού ολοκλήρωσε χωρίς καμία αναβολή ή ματαίωση το πρόγραμμα των παραστάσεων του για την πρώτη θεατρική περίοδο της σεζόν 2021 – 2022, ανακοινώνει το ρεπερτόριό της δεύτερης θεατρικής περιόδου το οποίο αφορμάται από τους θεματικούς άξονες που αποτέλεσαν και τις κύριες ενότητες της λειτουργίας του τα τελευταια πέντε χρόνια: Ετερότητα, Νεοελληνικό έργο και Μικρά Κλασικά.

Καλλιτεχνικός Προγραμματισμός Θεάτρου Σταθμός 2022

Καλλιτεχνικός Προγραμματισμός Θεάτρου Σταθμός 2022
Καλλιτεχνικός Προγραμματισμός Θεάτρου Σταθμός 2022

Πιο συγκεκριμένα, το ρεπερτόριο του Θεάτρου Σταθμός για τη δεύτερη θεατρική περίοδο περιλαμβάνει το καινούργιο έργο του Γιάννη Τσίρου, μνημειώδη κείμενα της νεοελληνικής γραμματείας καθώς και σύγχρονα έργα του παγκόσμιου δραματολογίου που ανεβαίνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Αναλυτικότερα:

ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ του Μάρτιν Σέρμαν

Η επιτυχημένη παράσταση του Γιάννη Λεοντάρη  παρατείνεται μέχρι και τις 13 Μαρτίου. Σαράντα χρόνια μετά το θρυλικό «Μπεντ», το τελευταίο έργο του διακεκριμένου θεατρικού συγγραφέα Μάρτιν Σέρμαν που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές σε Αγγλία και Αμερική, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια μοναδική ερωτική ιστορία που ισορροπεί με δεξιοτεχνία ανάμεσα στο χιούμορ και τη συγκίνηση. Το έργο αποτυπώνει τους θριάμβους και τις ήττες του κινήματος των ομοφυλοφίλων, πενθώντας και γιορτάζοντας αντίστοιχα για τα φαντάσματα του παρελθόντος, αλλά και για τις διεκδικήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.


Ερμηνεύουν:
Περικλής Μουστάκης, Μάνος Καρατζογιάννης, Δημήτρης Ροΐδης

Μετάφραση: Αντώνης Πέρης

Σκηνικά – κοστούμια – σχεδιασμός βίντεο: Μικαέλα Λιακατά

Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Κλειώ Παπατζανάκη-Χρυσοβέργη (στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης, σε συνεργασία με το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου)

Παραγωγή: Πολιτισμός Σταθμός Θέατρο

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 18:00  – Μέχρι τις 13 Μαρτίου.

ΠΙΘΗΚΟΣ ΞΟΥΘ του Ιάκωβου Πιτσιπίου

Η βραβευμένη με το βραβείο Κουν Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη σκηνοθετεί το πρώτο νεοελληνικό μυθιστόρημα φαντασίας (1848) το οποίο στηλιτεύει τα ήθη της εποχής του: τον μιμητισμό προς οτιδήποτε ευρωπαϊκό, τη δουλική ξενομανία, τη νεόπλουτη αθηναϊκή κοινωνία με τις ιδιοτροπίες της, αλλά και την αλλοτρίωση της ανθρώπινης φύσης από τα πάθη και τις λανθασμένες επιλογές. Το κείμενο ανεβαίνει στο σύνολό του για πρώτη φορά, ιδωμένο μέσα από μια σύγχρονη σκηνοθετική ματιά, ως μια «φανταστική» κωμωδία, ενώ η παράσταση απευθύνεται τόσο σε ενήλικες, όσο και σε εφήβους.

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Κουρούμπαλης, Αντιγόνη Μακρή, Ευγενία Μαραγκού, Νίκος Μέλλος, Πηνελόπη Σεργουνιώτη

Θεατρική Διασκευή: Ευγενία Μαραγκού

Δραματουργική επεξεργασία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη, Ευγενία Μαραγκού

Φιλολογική επεξεργασία: Δημήτρης Κουρούμπαλης

Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος

Επιμέλεια κίνησης – Χορογραφίες: Φρόσω Κορρού

Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Βοηθός Σκηνοθέτη: Καλλιόπη Καραμάνη

Παραγωγή: ΑΝΙΜΑ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου – για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΟΥ του Γιάννη Τσίρου

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Σταθμός Μάνος Καρατζογιάννης σκηνοθετεί το καινούργιο έργο του δημιουργού των έργων «Άγριος Σπόρος» και «Αξύριστα Πηγούνια» που ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή.  Ο χρόνος που διαδραματίζεται το έργο περιορίζεται στη διάρκεια μιας Κυριακής. Μιας αργίας, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν αργούν όμως όλοι. Και όπως συμβαίνει και στη ζωή, κανένα από τα πρόσωπα του έργου δε δικαιώνεται, και κανένα δεν κερδίζει τίποτα περισσότερο από ένα μικρό μερίδιο επίγνωσης. Μιας επίγνωσης όμως σημαντικής, για όλα αυτά που βιώνουμε, και κυρίως γι’ αυτά που έπονται. Μέσα από το γεμάτο χιουμορ, σασπενς και ποιητικές αιχμές ρεαλιστικό κοινωνικό δράμα του Γιάννη Τσίρου ζωντανεύουν χαρακτήρες οικείοι που ξυπνούν στον καθένα μας υπαρξιακές αγωνίες, αδυναμίες και δυνατότητες, συμβιβασμούς και αντιστάσεις.

Ερμηνεύουν: Μάξιμος Μουμούρης, Φαίη Ξυλά, Βασίλης Αθανασόπουλος, Αναστασία Παντούση

Μουσική: Γιώργος Πούλιος

Σκηνικό: Τέτα Τσαβδαρίδου

Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα

Φωτισμοί: Άγγελος Παπαδόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Φίλιππος Παπαθεοδώρου

Παραγωγή: Πολιτισμός Σταθμός Θέατρο

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Παρασκευή 18 Μαρτίου – για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 18:00

ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ του Ντέιβιντ Μάμετ

Η ομάδα D’ Art παρουσιάζει ένα από τα ελάχιστα γνωστά έργα στην Ελλάδα του βραβευμένου θεατρικού συγγραφέα, ο οποίος κόντρα στη διαδεδομένη πεποίθηση ότι μπορούσε να γράψει μόνο για άνδρες εδώ επικεντρώνεται αποκλειστικά στη γυναικεία ψυχοσύνθεση. Οι ηρωίδες του Μάμετ, στις αρχές του 20ου αιώνα, συνάπτουν  ένα γάμο που αποκαλούνταν «γάμος της Βοστώνης». Έτσι ονομαζόταν την εποχή εκείνη η σχέση μεταξύ δύο γυναικών που μπορεί να περιείχε τόσο συναισθηματική όσο και σωματική επαφή.

Το Boston Marriage (1999) είναι ένα από τα λίγα έργα που γράφτηκαν από άνδρα θεατρικό συγγραφέα και περιλαμβάνει κεντρικούς λεσβιακούς χαρακτήρες υπονομεύοντας την πατριαρχία και τη συμβατική εξέλιξη του ατόμου σύμφωνα με τα κοινωνικά πρότυπα.

Ερμηνεύουν: Κρυστάλλη Ζαχαριουδάκη, Θάνος Τσακαλίδης, Ανθούλα Χαιροπούλου

Μετάφραση: Φιόρη Στεφανάκου (σε επιμέλεια της Κρυστάλλης Ζαχαριουδάκη)

Μουσική: Φάνης Ζαχόπουλος

Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Χαλδαίος

Κοστούμια: Φίλιππος Μίσσας

Φωτισμοί: Ιωάννα Ζέρβα

ΠαραγωγήD’ Art – The Art Society

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Δευτέρα 4 Απριλίου – για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

ΑΡΙΖΟΝΑ του Juan Carlos Rubio

Ο Παντελής Δεντάκης, λίγο πριν την έναρξη της περιοδείας της παράστασής του στη Γαλλία «Η Μικρή μέσα στο Σκοτεινό Δάσος» που παρουσιάστηκε πέρυσι στο Φεστιβάλ της Αβινιόν, σκηνοθετεί το βραβευμένο με το Βραβείο FATEX 2006 και το Βραβείο Lope de Vega 2006  έργο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ.

Ο φόβος γεννά παραφροσύνη… Οι οικονομικές δυσκολίες, ο ρατσισμός, ο εθνολαϊκισμός και η προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης συνθέτουν τη δημόσια σφαίρα του έργου που εισβάλλει στην αδιάφορη, χωρίς αγάπη και νόημα, ζωή των ηρώων του μέχρι να τους συντρίψει τελικά ο φόβος και το μίσος του Ανθρώπου για τον Άνθρωπο.

Ερμηνεύουν: Σταύρος Καραγιάννης, Νικολετα Παπαδοπούλου

Μουσική: Γιώργος Μυζήθρας

Σκηνογραφία: Νίκος Δεντάκης

Κοστούμια: Χρήστος Παρασκευόπουλος

Φωτισμοί: Αποστόλης Κουτσιανικούλης

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Λούβαρη Φασόη

Παραγωγή: Dinos Film Theatre

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Τρίτη 26 Απριλίου – για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

* Επίσης, το Θέατρο Σταθμός ανακοινώνει τη συνεργασία του με τον Μιχάλη Συριόπουλο (Βραβείο Χορν 2019) ο οποίος σκηνοθετεί, για πρώτη φορά, το συγκλονιστικό έργο Πυρκαγιές του Ουαζντί Μουαουάντ (Τετάρτη 16 και Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στις 21.00) και το διάσημο θεατρικό έργο του Ρομπέρ Τομά Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται (Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 21.00 και Κυριακή 13 Μαρτίου στις 15.00) με τη συμμετοχή των σπουδαστών του τΖΕΝεράλε acting studio που φιλοξενεί μαθήματα υποκριτικής για τους λάτρεις του θεάτρου στη συνοικία του Μεταξουργείου.

* Τέλος, στο ανακαινισμένο φουαγιέ του Θεάτρου Σταθμός φιλοξενείται έκθεση παλαιών θεατρικών προγραμμάτων του Θεάτρου Τέχνης με αφορμή τα 80 χρόνια από την ίδρυσή του.

 

Το Θέατρο Σταθμός επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Γενικές Τιμές Εισιτηρίων:

Κανονικό: 15€

Φοιτητικό: 12€

«Κοινωνικό εισιτήριο»: Ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65: 8€

Ομαδικό (πάνω από 10): 10€

Ατέλεια: 3€

Παραστάσεις για παιδιά:

Εισιτήριο: 10 €

Ομαδικό: 8 €

Ηλεκτρονική προπώληση: Viva.gr

Το Θέατρο Σταθμος παραχωρεί τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν τις παραστάσεις του όσοι συμπολίτες μας επλήγησαν από τις φωτιές το φετινό καλοκαίρι, ύστερα από σχετική συνεννόηση με το ταμείο του Θεάτρου.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μάνος Καρατζογιάννης

Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα

Social Media: Κατερίνα Γρυλλάκη

Γραφιστικά: Μάριος Γαμπιεράκης

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΘΜΟΣ 

site:http://stathmostheatro.gr/

email:[email protected]https://www.facebook.com/theatrostathmos2

https://www.instagram.com/theatro_stathmos/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.