Καροτόσουπα με τζίντζερ: Η ιδανική επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη, που μπορείτε να την απολαύσετε είτε κρύα είτε ζεστή. Μία αρωματική σούπα με έντονο πορτοκαλί χρώμα, θα σας ενθουσιάσει τόσο, που δεν θα θέλετε να τη… φάτε!

Υλικά για καροτόσουπα με τζίντζερ 

¼ της κούπας πολτοποιημένο κρεμμύδι
2 κ.σ λάδι καρύδας
1 μεσαία γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
4 κ.γ τζίντζερ (μπαχαρικό)
½ κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 κ.γ. αλάτι
4 κούπες νερό
1 κεσεδάκι γιαούρτι (προαιρετικά)

Καροτόσουπα με τζίντζερ: Η ιδανική επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Καροτόσουπα με τζίντζερ: Η ιδανική επιλογή για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Εκτέλεση συνταγής για καροτόσουπα με τζίντζερ 

Σε μία κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά, τσιγαρίζουμε στο λάδι καρύδας, τα κρεμμύδια με το τζίντζερ, για 2 περίπου λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να ευωδιάζουν.
Στη συνέχεια, προσθέτετε τα καρότα, τη γλυκοπατάτα, το νερό και το αλάτι. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 10 περίπου λεπτά.
Κατόπιν, τα βάζετε στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να γίνει βελουτέ.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.