Κορώνα των Λιμεναρίων: Οι 12 ολόλευκες πλάκες που είναι χαραγμένα τα σύμβολα του Ζωδιακού Κύκλου!

Η Θάσος είναι το νησί που όσο ήμουν παιδί, περνούσαμε οικογενειακώς τις διακοπές μας εκεί για τουλάχιστον ένα μήνα. Ένα νησί δίπλα στην Καβάλα με διαμαντένιες παραλίες και παραδοσιακά προϊόντα αρκετά φημισμένα όπως το μέλι και το  λάδι. Όπως όλα τα μέρη της Ελλάδας έτσι κι αυτό το υπέροχο νησί έχει ένα αξιοθέατα που λίγο πολύ θυμίζει το επιβλητικό Stonehenge της Αγγλίας. Για όσους δεν το γνωρίζετε πρόκειται για έναν νεολιθικό κύκλο μεγαλίθων που χρονολογείται από το 2500-2000 π.Χ. και παραμένει ένα από τα χαρακτηριστικότερα μνημεία του κόσμου.

Κορώνα των Λιμεναρίων: Οι 12 ολόλευκες πλάκες που είναι χαραγμένα τα σύμβολα του Ζωδιακού Κύκλου!

Στη Θάσο λοιπόν και συγκεκριμένα στα Λιμενάρια, σε ένα από τα μεγαλύτερα χωριά, υπάρχει κάτι αντίστοιχο που θα σε μεταφέρει σε εποχές μυστικιστικές, όταν ο Ζωδιακός Κύκλος διαδραμάτιζε σπουδαίο ρόλο στην καθημερινότητα των λαών.

Η λεγόμενη «Κορώνα Λιμεναρίων», ένα ιδιότυπο Stonehenge που παραπέμπει στο μνημείο της Αγγλίας, αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών που σπεύδουν να φωτογραφηθούν και να γεμίσουν τα social φωτογραφίες.

Οι δώδεκα ολόλευκες πλάκες που φέρουν χαραγμένα τα σύμβολα του Ζωδιακού Κύκλου στήθηκαν το 2005 από τον αρχιτέκτονα Johannes Mathiessen και τους μαθητές του που ήρθαν στη Θάσο ειδικά για το project αυτό.

Νομίζω πως ένα ταξίδι στην Θάσο θα σου μείνει αξέχαστο και εκτός από τις μοναδικές παραλίες της, θα φωτογραφηθείς κι εσύ στις μεγάλες μαρμάρινες πλάκες με τα σύμβολα των ζωδίων, ένα ξεχωριστό μνημείο του τόπου μας που λίγοι γνωρίζουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.