Μαρμελάδα φράουλα σε μισή ωρίτσα! Η Λαμπρίνα Βαρίτη μας δίνει την συνταγή

Η Λαμπρίνα Βαρίτη αγαπάει τις φράουλες και μας έστειλε αρκετές συνταγές. Εγώ σήμερα θα σας παρουσιάσω την πρώτη μιας και η μαρμελάδα φράουλας είναι η αγαπημένη μου!

Υλικά :

  1. 1 1/2 κιλό ώριμες φράουλες, πλυμένες, στεγνωμένες, οι μισές κομμένες στη μέση και οι μισές ολόκληρες
  2. 850 γραμ. ζάχαρη
  3. 2 ξυνόμηλα ξεφλουδισμένα το χυμό από δύο λεμόνια

Τρόπος εκτέλεσης:

Βάζω στο μπλέντερ τα μήλα και το χυμό λεμονιού και τα αλέθω πολύ καλά. Βάζω όλα τα υλικά μαζί σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω λίγο στο κέντρο και ξαφρίζω με το που εμφανιστεί ο αφρός για να μη «σπάσει» και μετά είναι πιό δύσκολο. Όταν εμφανιστούν οι φουσκάλες στην επιφάνειά της η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Η όλη διαδικασία του βρασίματος κρατά 20-30 λεπτά. Η μαρμελάδα αυτή σφίγγει αρκετά γι’ αυτό μην διστάσετε να την απομακρύνετε από τη φωτιά όταν ακόμα φαίνεται νερουλή. Προσωπικά, μόλις περάσουν τα 20 λεπτά που σιγοβράζει η μαρμελάδα κλείνω την φωτιά και την αφήνω εκεί, ακόμα νερουλή, μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί. Μετά τη βάζω σε γυάλινα βάζα που απλά τα έχω γεμίσει μέχρι επάνω με βραστό νερό (και τα καπάκια) χωρίς να μπαίνω σε περισσότερο κόπο αποστείρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.