Μάθαμε την συνταγή για το παραδοσιακό σπετζοφάι Πηλίου!

Κατά την παραμονή μας στο Πήλιο δεν θα μπορούσα να γυρίσω χωρίς παραδοσιακές πηλιορείτικες συνταγές. Μία από αυτές είναι και το σπετζοφάι. Πάρτε χαρτί και μολύβι και γράψτε τα υλικά. Στην συνέχεια ακολουθήστε βήμα βήμα την εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά για σπετζοφάι

  • 6 λουκάνικα χωριάτικα Πηλίου κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μέτρια κομμάτια κάθετα
  • 4 πιπεριές μεγάλες πράσινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
  • 4 πιπεριές μεγάλες κόκκινες κομμένες σε μεσαίες λωρίδες
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια, ξεπικρισμένες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 1 κ.γ πιπέρι
  • αλάτι

View this post on Instagram

30 degrees Celsius in April, in Holland. I can’t believe it yet I’m living it, and not sure how I feel about it. 🤪 Spetzofai in my kitchen and on our dinner table (see stories for bts) about which I know *exactly* how I feel. I loooooove it and it’s one of my (and my boyfriend’s) favorite dishes ever. Spetzofai = Greek spicy sausages and peppers in a rich tomato sauce. Feta with olive oil and Greek dried wild oregano, and good sourdough bread for papares (which, for all you non-Greeks, means bread dipped in sauce) on the table as well. ✌🏻 Recipe for spetzofai can be found on my blog. #σπετζοφάι #spetzofai #greekfood . . . #mylittleexpatkitchen #heresmyfood #lifeandthyme #ontheblog #foodphotography #beautifulcuisines #eattheworld #foodandwine #imsomartha #feedfeed @thefeedfeed #foodblogger #huffposttaste #EEEEEATS #f52grams #greek #greekcuisine #greekcooking #lifokitchen #gloobyfood #buzzfeast #thekitchn #foodstyling ##σπετσοφάι #foodstagram #ngtfood #thecookfeed #ngtuk

A post shared by magda ◦ μάγδα (@mylittleexpatkitchen) on

Εκτέλεση συνταγής για σπετζοφάι

  1. Σοτάρουμε τα λουκάνικα για λίγο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.
  2. Αφήνουμε μέχρι να μαραθούν και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Διαλύουμε τον πελτέ στο ζωμό λαχανικών.
  4. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ντομάτα, το ζωμό με τον πελτέ, τη ζάχαρη, την καυτερή πιπερίτσα, το πιπέρι και το αλάτι.
  5. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να φύγουν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.