Συνταγή για εύκολα και γρήγορα μελομακάρονα

Σας αρέσουν τα μελομακάρονα; Αν ναι τότε μπορείτε να κρατήσετε αυτήν την συνταγή γιατί το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει! Θα φτιάξετε τα πιο εύκολα και γρήγορα μελομακάρονα και είμαι σίγουρη ότι η οικογένειά σας και η παρέα σας θα ενθουσιαστούν με τη γεύση τους. Έτσι κι αλλιώς Χριστούγεννα χωρίς αυτό το γλυκό δε γίνονται!

https://www.instagram.com/p/B14vVerFwf7/

Υλικά για μελομακάρονα

3 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
1/2 φλ. χυμό πορτοκάλι
λίγο αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
9 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα

100 γραμμάρια καρυδόψυχα
1 κουταλιά κανελογαρύφαλλο σκόνη
ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1φλ. νερό
3 φλ. μέλι

Εκτέλεση συνταγής για μελομακάρονα

  • Χτυπάτε πρώτα την ζάχαρη με το λάδι και μετά προσθέτετε όλα τα υγρά.
  • Τέλος ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα μαζί και το αλεύρι εκτός τα καρύδια.
  • Τα ψήνετε στους 180° Κελσίου για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο σας) εκεί που ψήνετε το κέικ, σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Το σιρόπι, αφού πάρει βράση, χαμηλώνετε το μάτι και το αφήνετε περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει το μέλι.
  • Όπως βγαίνουν από το φούρνο τα μελομακάρονα, να έχετε έτοιμο το σιρόπι για να τα περιχύσετε όπως είναι στο ταψί. Τα αφήνετε κάνα μισάωρο και μετά τα γυρνάτε από την άλλη.
  • Τρίβετε τα καρύδια και πασπαλίζετε μ’ αυτά τα μελομακάρονα στο τέλος, αφού τα έχετε μελώσει.

Τα μελομακάρονά σας είναι έτοιμα για κατανάλωση! Καλή σας απόλαυση

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

4 Comments

      1. Καλημέρα σας
        Στα μαγαζιά που έχουν μπαχαρικά και στα σούπερ μάρκετ είδα αλλά δεν υπάρχουν. Θα κοιτάξω και στα βιολογικά προϊόντα.
        Σας ευχαριστώ πολύ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.