Ο Αλέξης Γεωργούλης μας υποδέχεται στο νέο του τσιπουράδικο «Ρόζα Τσίπουρα και Γούστα» στο Περιστέρι

Τον Αλέξη Γεωργούλη δεν έτυχε να τον γνωρίσω ποτέ όλα αυτά τα χρόνια. Όμως πάντα έλεγαν τα καλύτερα λόγια για εκείνον. Πράγμα αρκετά σπάνιο για το συγκεκριμένο κύκλωμα. Μόλις έμαθα ότι άνοιξε ένα νέο μαγαζί στο Περιστέρι και συγκεκριμένα τσιπουράδικο, επικοινώνησα μαζί του για να με «ξεναγήσει» σε μία άλλη εποχή που το τσίπουρο ήταν το ποτό της παρέας.

20.30 δώσαμε ραντεβού. Με το που έφτασα στο μαγαζί και άνοιξα την πόρτα ένιωσα ότι έμπαινα σε ένα σπίτι. «Θέλαμε να το κάνουμε να μοιάζει σαν σπίτι και νομίζω ότι το έχουμε πετύχει. Να έρχεσαι εδώ και να είναι κάτι παραδοσιακό», μου λέει ο Σίμος Σαντορηνιάς, ο συνέταιρός του.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η διακόσμησή του ήταν προσεγμένη και πράγματι σου θύμιζε το σπίτι της γιαγιάς σου. «Ό,τι βλέπετε εδώ είναι της γιαγιάς μου, τα μισά πιάτα είναι 90 χρόνων», προσθέτει.

Ο Αλέξης Γεωργούλης καθόταν σε ένα τραπέζι και μιλούσε στο τηλέφωνο. Με το που έφτασα στο μέρος του και του είπα ποια είμαι ευγενικός και χαμογελαστός με ρώτησε τι θα ήθελα να δοκιμάσω ενώ ήδη στο τραπέζι είχε φτάσει το τσίπουρο. Γιατί βγάλατε το μαγαζί Ρόζα, Τσίπουρα και Γούστα»; τον ρωτάω. Το όνομα προέκυψε από τη Ρόζα Εσκενάζυ τη ρεμπέτισσα η οποία ήταν και πολύ μάγκισσα και νομίζω ότι για τσιπουράδικο πρέπει να έχεις ένα όνομα που να ταιριάζει με την εποχή εκείνη. Το τσίπουρο έχει μία δικιά του απόχρωση για αυτό και η διακόσμηση έχει 90 χρόνων πιάτα. Από το 20 δηλαδή» μου λέει.

«Επίτηδες το ονομάσαμε έτσι. Και για το τσιπουράκι που είναι το ποτό μας, αλλά τα γούστα είναι ό,τι μας κάνει κέφι προσπαθούμε να το βγάλουμε.  Από burger μέχρι καρπάτσιο λαβράκι μέχρι κόκορα παραδοσιακό. Μπορεί να φάει εδώ ένας vegan, ένας vegetarian, ένας κρεατοφάγος. Θα καλυφθούν και οι πιο απαιτητικοί πελάτες. Έχουμε μέχρι και προβατίνα. Όσο μπορούμε βέβαια να το καλύψουμε. Έχουμε πιάτα ημέρας και μεζεδάκια», προσθέτει ο Σίμος.

Τα αγαπημένα πιάτα του Αλέξη και το menu

Είναι αλήθεια ότι μπήκα στον πειρασμό να ρωτήσω τον Αλέξη ποια είναι τα αγαπημένα του πιάτα και μάλιστα δοκίμασα ένα από αυτά που μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. «Τρία πιάτα χρωστάνε τη γεύση τους σε μένα! (γελάει) Μανιτάρια με κινόα, φάβα με χταπόδι και το καρπάτσιο λαβράκι με τις φακές. Τα μανιτάρια με κινόα και ντοματίνια τα λατρεύω επειδή έχω κόψει πρόσφατα το κρέας άρχισα να καταλαβαίνω τους ανθρώπους που είναι vegetarian, vegan και να σκέφτομαι τι μπορούν να φάνε σε ένα μαγαζί. Κι έτσι καθόμασταν και συζητούσαμε με τον Σίμο και βρήκαμε κάποια πιάτα τα οποία είναι vegetarian ή vegan ή pescetarian. Γιατί συνήθως ένας vegetarian σε ένα τραπέζι σε συνηθισμένο εστιατόριο το μόνο που μπορεί να φάει είναι πατάτες τηγανητές. Ακόμη και οι σαλάτες είναι δύσκολο να τις βρεις γιατί θα έχουν είτε κοτόπουλο, είτε αυγά, είτε μπέικον».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Λόγω του ότι τον Αλέξη τον γνώριζα ως ηθοποιό δεν ήξερα ότι στο παρελθόν είχε ακόμη ένα μαγαζί πάνω στο χώρο της εστίασης στο Χαλάνδρι. Γιατί επέλεξες το Περιστέρι για το τσιπουράδικο; » Δεν ξέρω πώς την εμπνεύστηκε τη δουλειά (σ.σ ο Σίμος), ήθελε να έρθει στην περιοχή του και μου λέει θέλεις να πάμε; Του λέω περιοχή μου είναι και μένα. Και ήρθαμε εδώ στο Περιστέρι», μου εξηγεί.

 

Live-Εκδηλώσεις

Ένα τέτοιο μαγαζί φυσικά έχει τις ανάλογες εκδηλώσεις και live μουσικές βραδιές. «Περίπου ανά 15 μέρες κάνουμε και live συνήθως με έντεχνη μουσική. Ο Φώτης Ανδρικόπουλος με το Μάνο Λυδάκη παίζουν μία φορά το μήνα σίγουρα. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα κάνουμε ένα 90’s πάρτι το οποίο θα έχει αυστηρά και μόνο ποτό και κάποια finger food. Έχουμε κάνει και γυναικεία βραδιά τις ημέρες που έχει αγώνες», μου λέει ο Σίμος.

«Γενικότερα κάνουμε κάποια πράγματα όταν υπάρχει κέφι. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μέρα που διοργανώνουμε κάποιο event. Τώρα φτιάχνουμε το πρόγραμμα για τον Δεκέμβρη.  Έχουμε μία εκδήλωση αφιερωμένη στο ΤΑΣΕΗ που είναι το ταμείο υποστήριξης άπορων ηθοποιών. Θα γίνει στις 19 Δεκεμβρίου θα έρθει κόσμος θα τραγουδήσει, θα χορέψει, κι όλα τα έσοδα θα πάνε στο ταμείο», συμπληρώνει ο Αλέξης.

Το Ρόζα-Τσίπουρα-Γούστα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα

«Είναι μία προσπάθεια από τότε που κάναμε τα εγκαίνια ένα μεγάλο μέρος από τα κέρδη που βγάζουμε από το ψωμί γιατί ένα μέρος το φτιάχνουμε μόνοι μας, το δίνουμε στο κοινωνικό παντοπωλείο. Αυτό σημαίνει ότι σε μία συμφωνία με τον αντιδήμαρχο εδώ του Περιστερίου εμείς τους δίνουμε ένα ποσό το μήνα το οποίο καταθέτουν εκεί όπως θέλουν και πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ. Το δίνουμε εκεί. Τον προηγούμενο μήνα δώσαμε το πρώτο» λέει με ταπεινότητα ο Σίμος.

Οργανοσου

«Πρόκειται για ένα event που ετοιμάζουμε. Θα φτιάξουμε μία λίστα από τραγούδια έντεχνα ελληνικά ροκ σε συγκεκριμένους τόνους και ο καθένας θα έρχεται με το όργανό του και όπως καθόμαστε εδώ στο τραπέζι κάποιος θα έχει μία κιθάρα, άλλος ένα μπουζούκι, άλλος ένας μπαγλαμά και θα καθόμαστε να παίζουμε όλοι παρέα. Μέσα στις γιορτές θα ξεκινήσει», μου αποκάλυψε στο τέλος ο Αλέξης.

Το σίγουρο είναι ότι το Ρόζα Τσίπουρα και Γούστα θα γίνει το talk of the town.

https://www.facebook.com/tsipourakaigousta/

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *