O Ιωάννης Παντελίδης μας φτιάχνει την “μπουγάτσα της μαμάς”!

Ο Ιωάννης Παντελίδης αυτή τη φορά μας φτιάχνει μπουγάτσα που πραγματικά κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση της! Πάμε να δούμε μαζί βήμα βήμα την συνταγή.

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας

Για την κρέμα

250ml γάλα

250ml νερό

80 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό

2 αβγά

80 γραμμάρια ζάχαρη

2 βανίλιες

ξύσμα από ½ λεμόνι

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη

κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και το νερό και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μαζί με το ξύσμα του λεμονιού.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί για να γίνει ρευστό το μίγμα.

Παίρνουμε μια κουτάλα ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το ανακατεύουμε κι αυτό στο μίγμα των αβγών πριν το ρίξουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας πάνω στο ταψί. Απλώνουμε πάνω την κρέμα αφήνοντας κενό γύρω όσο δύο δάχτυλα.

Φέρνουμε μια μια τις άκρες που περισσεύουν πάνω από τη γέμιση, τις αλείφουμε με νεράκι και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας. Τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι και βρέχουμε με λίγο νερό.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα η μπουγάτσα μας. Σερβίρουμε τη μπουγάτσα χλιαρή, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα και κόβοντας σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.