O Ιωάννης Παντελίδης μας φτιάχνει την καρυδόπιτα της γιαγιάς!

Ο αγαπημένος σε όλους πλέον, Ιωάννης Παντελίδης, μπαίνει στην κουζίνα και μας φτιάχνει την καρυδόπιτα της γιαγιάς η οποία είναι πεντανόστιμη καθώς είμαι από τις τυχερές που τη δοκίμασαν! Πάμε να δούμε μαζί βήμα βήμα την συνταγή.

Υλικά:

10 αυγά

10 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη

10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

10 κουταλιές της σούπας καρύδι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

Για το σιρόπι

3 ποτήρια ζάχαρη

1 ½ ποτήρι νερό

1 ξυλάκι κανέλα

2 σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση:

Σε 2 μπολ χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Στο μπολ με τους κρόκους προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (το καρύδι, τη φρυγανιά, τη κανέλα και το γαρύφαλλο) και τα χτυπάμε ΑΠΑΛΑ! Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας, το αφήνουμε στην άκρη, και χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Μόλις η μαρέγκα «στέκεται» τη προσθέτουμε σιγά – σιγά στο μείγμα με το καρύδι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ-σπάτουλα πολύ απαλά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά και δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι. Πρέπει να βγει στεγνό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν ανοίγουμε τον φούρνο πριν τα 40 λεπτά διότι υπάρχει κίνδυνος να κάτσει το γλυκό.

Για το σιρόπι:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας και βράζουμε το σιρόπι για 7 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει το νερό. Μόλις έχει διαλυθεί η ζάχαρη, είναι έτοιμο.

Μόλις βγει το γλυκό ζεστό, το κόβουμε σε κομμάτια και σιροπιάζουμε κατευθείαν και το αφήνουμε.

Σερβίρετε είτε με παγωτό είτε με σαντιγί και… Καλή σας όρεξη!

Προαιρετικά, μπορούμε να βάλουμε και ολόκληρα καρύδια πάνω από κάθε κομμάτι όπως στη φωτογραφία!

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες συνταγές του Ιωάννη Παντελίδη 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.