Oι εκδόσεις IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Δημητριάδη με τίτλο «Η Ανθρωπωδία

Την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 19:30 οι εκδόσεις IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Δημητριάδη με τίτλο «Η Ανθρωπωδία. Μία ατελής χιλιετία – Βιβλία 3ο και 9ο», που αποτελεί τη συνέχεια της δεκάτομης Ανθρωπωδίας, μετά την έκδοση του 1ου, του 5ου και του 7ου βιβλίου. Ένα έργο ζωής που ξεκίνησε να γράφεται πριν από 45 χρόνια, το 1976.

Oι εκδόσεις IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Δημητριάδη με τίτλο «Η Ανθρωπωδία

Oι εκδόσεις IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Δημητριάδη με τίτλο «Η Ανθρωπωδία
Oι εκδόσεις IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Δημητριάδη με τίτλο «Η Ανθρωπωδία

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Αργυρής Πανταζάρας και Χάρης Φραγκούλης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 3 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας .

Link προκράτησης:

Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. Ελάχιστη κατανάλωση: 4€

Link εκδήλωσης:

Link βιβλίου:

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μία συνάντηση. Ένας άνθρωπος δεν ανταποκρίνεται σε ένα ερωτικό βλέμμα. Τιμωρεί τον εαυτό του με έναν χιλιετή εγκλεισμό. Για να «διορθώσει/επανορθώσει» το λάθος που, κατ’ αυτόν, διέπραξε, θα επιδιώξει μια καινούργια συνάντηση. Πώς θα αντιμετωπίσει/χειριστεί αυτή τη φορά την επιθυμία του; Με μοναδικό ύφος, ολοζώντανες, θεατρικές εικόνες, αναφορές σε παγκόσμια κείμενα, γλώσσα πυκνή αλλά εύληπτη, με λαχανιάσματα, κρεσέντο, πτώσεις, μεταπτώσεις, αντιφάσεις, λάθη, παραλείψεις και επαναλήψεις, αναπτύσσεται η «Ανθρωπωδία» στο 3ο και 9ο βιβλίο της. Μία ανθρώπινη τραγωδία –η τραγωδία του ανθρώπινου γένους;– ξεδιπλώνεται στη συνολική έκταση χιλίων βιβλίων, δημιουργώντας εσαεί μια «Ατελή χιλιετία». Όπως αναφέρει ο ίδιος ο συγγραφέας: «H Ανθρωπωδία συνιστά το εντελώς αντίθετο του εντελούς έργου. Έτσι, το κάθε βιβλίο της, που κρατά ο εκάστοτε αναγνώστης στα χέρια του, είναι αυτό το όσο και στο όσο κατόρθωσε να φτάσει ο συγγραφέας του, πάντα ένα μη όλον, ένα εν μέρει, ένα το κατά δύναμιν. Γιατί η Ανθρωπωδία δεν είναι παρά μία εκδοχή του ανθρωπίνως δυνατού».

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Δημητριάδη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944 και σπούδασε θέατρο και κινηματογράφο στις Βρυξέλλες. Είναι πολυγραφότατος, με περισσότερα από 50 έργα –πεζογραφία, ποίηση, θέατρο, δοκίμιο– στο ενεργητικό του. Ενδεικτικά: Πεζογραφία: Πεθαίνω σα χώρα, Η Ανθρωπωδία. Η ανάθεση, Η Ανθρωπωδία. Μία ατελής χιλιετία, Η μεταφορά, Κηδεύω Α΄ Εκπνοή, Β΄ Ανάβλεμμα, Γ’ Χερετισμός κ.ά. Ποίηση: Κατάλογοι 1-14, Κατάλογοι 15-21, Κατάλογοι 23-32 κ.ά. Θέατρο: Η νέα εκκλησία του αίματος, Η αρχή της ζωής, Φαέθων, Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας, Insenso, Ομηριάδα, Ο γύρος του κόμπου, Ο κυκλισμός του τετραγώνου, Η ζάλη των ζώων πριν την σφαγή, Χρύσιππος κ.ά. Δοκίμιο: Η εμπράγματη φαντασία, Εμείς και οι Έλληνες, Περί πίστεως, Ο πόνος ως πόλη, Το απρόσβατο, Το πέρασμα στην άλλη όχθη κ.ά. Μετάφραση: Μπλανσό, Μπατάιγ, Ζενέ, Σαίξπηρ, Πονζ, Μπαλζάκ, Αξελός, Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης, Αριστοφάνης κ.ά. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες και θεατρικά του έργα έχουν ανέβει και σε σκηνές του εξωτερικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.