Οι προτάσεις του travelgirl.gr για “ψαγμένο” και ωραίο φαγητό στη Μήλο!

Μπορεί να μη μου φαίνεται, οπως  μου λένε, αλλά είμαι λάτρης του καλού φαγητού. Μου αρέσει όταν επισκέπτομαι τα νησιά μας να δοκιμάζω τις τοπικές συνταγές και τα ιδιαίτερα πιάτα τους. Στη Μήλο αν κι έμεινα μόνο 2 μέρες κατάφερα να πάω σε μαγαζιά τα οποία είναι “ψαγμένα” κι έχουν το κάτι διαφορετικό!

Sirocco: Γεύμα δίπλα στη θάλασσα με λυθρίνι ψημένο κάτω από την άμμο!

Το εστιατόριο Sirocco στο Παλιοχώρι, ήταν το πρώτο εστιατόριο που επισκέφθηκα κατά την παραμονή μου στο κυκλαδίτικο νησί. Εκεί μάλιστα έκανα και την πρώτη μου βουτιά μιας και η θάλασσα ήταν ακριβώς από κάτω. Η Στέλλα Τσερώνη,ιδιοκτήτριά του, έχει το εξής καταπληκτικό. Κάποια από τα πιάτα που έχει στο menu, τα φτιάχνει κάτω από την άμμο! Ένα από αυτά λοιπόν ήταν και το λυθρίνι, το οποίο πριν το φάμε, το μαγειρέψαμε με αυτόν τον τρόπο.

Αφού πέρασε η ώρα το τραπέζι είχε στρωθεί με φαγητά τα οποία ήταν επίσης ψημένα στην άμμο από το χθεσινό βράδυ όπου γίνεται πάντα η συγκεκριμένη διαδικασία. Μηλέικα πιταράκια, μελιτζάνα με πατάτες, χωριάτικη σαλάτα και πατάτα ήταν μερικά απ΄τα πιάτα που απολαύσαμε εκτός από λυθρίνι.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο Μικρός Απόπλους: Μοναδικές γεύσεις δίπλα στο κύμα

Ο Λεωνίδας Ξυντάρας με τον Στάθη Χατζηιωαννίδη έχουν ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Μήλου. Αυτό φυσικά δεν το λέω μόνο εγώ αλλά όσοι μένουν στο νησί αλλά και όσοι το επισκέπτονται. Η πολύχρονη εμπειρία του Λεωνίδα σε μαγαζιά της Αθήνας, τον έχει κάνει να έχει την καλύτερη φήμη.Επειδή οι εικόνες είναι αυτές που μιλάνε, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι όσες φορές πέρασα από τον Αδάμαντα ήταν το μοναδικό εστιατόριο που περίμενε ο κόσμος για να φάει, στην ουρά. Τα πάντα στο μαγαζί, από τα τραπέζια μέχρι τη θήκη για τα αλατοπίπερα είναι δημιουργίες του Λεωνίδα.

Φυσικά το τραπέζι ήταν πλούσιο στα πιάτα και το ένα καλύτερο από το άλλο. Από την σαλάτα με πέστροφα μέχρι το σαλάχι δεν ήξερες τι να πρωτοφάς. Το σίγουρο είναι ότι ο Λεωνίδας είναι από τους ανθρώπους που γνωρίζει καλά τις απαιτήσεις ενός πελάτη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το Αρμενάκι: Το πιο “ιδιαίτερο” εστιατόριο του νησιού για τους λάτρεις του κρασιού

Ένα από τα πιο “ψαγμένα” εστιατόρια της Μήλου που θα λατρέψουν όσοι αγαπούν το καλό κρασί είναι το Αρμενάκι στα Πολλώνια. Μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα, μας περίμενε ο κύριος Αντώνης, για να μου εξηγήσει τη φιλοσοφία του μαγαζιού. Όποιος πηγαίνει εκεί για φαγητό θα έχει τη δυνατότητα ανάλογα με το πιάτο που θα επιλέξει να φάει, να έχει κι ανάλογο κρασί! Δείτε λοιπόν εμείς τι παραγγείλαμε και τι μας πρότεινε ο εκπληκτικός σομελιέ.

Πρώτο πιάτο: Κακαβιά

Δεύτερο πιάτο: Σαλάτα εποχής

Τρίτο πιάτο: Πλατό με αλλαντικά και τυριά

Τέταρτο πιάτο: Λαβράκι με βραστά λαχανικά

Διαβάστε επίσης: Μήλος: Το travelgirl.gr σου προτείνει μέρη για φαγητό!

 

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.