Ορθή Άμμος: Η παραλία της Κρήτης με τους επιβλητικούς αμμόλοφους και τα κρυστάλλινα νερά

Οι παραλίες της Ελλάδας έχουν εκτός από μοναδική γεωγραφική θέση και θρύλους που τους κυνηγούν. Μία από αυτές βρίσκεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο νοτιοανατολικό τμήμα των Χανίων. Πρόκειται για την Ορθή Άμμο, μία απομονωμένη παραλία με επιβλητικούς αμμόλοφους.

Ορθή Άμμος: Η παραλία της Κρήτης με τους επιβλητικούς αμμόλοφους και τα κρυστάλλινα νερά

Η ονομασία της οφείλεται στους επιβλητικούς αμμόλοφους, μια εκπληκτική παραλία με ρηχά και κρυστάλλινα νερά. Αν και ανοιχτή στους νοτιάδες αποτελεί ένα απομακρυσμένο ησυχαστήριο για όσους θέλουν να απολαμβάνουν τις  βουτιές τους μακριά από όλους και απ΄ όλα. Εκεί που το μυαλό ηρεμεί και το μόνο που μπορεί να δει κανείς είναι το απέραντο γαλάζιο που ξετυλίγεται μπροστά του.

Το ανατολικό της τμήμα το προτιμούν όσοι κάνουν γυμνισμό, ντόπιοι και επισκέπτες, ενώ ακόμη πιο ανατολικά εκεί όπου συναντώνται οι γκρεμοί στη θέση Κρίταμα σχηματίζονται μικρές ακτές με άργιλο, οι οποίες προσεγγίζονται με τα πόδια περνώντας μέσα από τη θάλασσα.

Όπως τα περισσότερα μέρη της Ελλάδας έτσι και σε αυτό υπάρχουν θρύλοι. Σύμφωνα με έναν από αυτούς δυνατός αέρας μετέφερε την άμμο της Ορθής Άμμου μέχρι το Φραγκοκάστελλο σκεπάζοντας τα άταφα σώματα των Ελλήνων πολεμιστών στη μάχη του Φραγκοκάστελλου στις 17 Μαΐου του 1828. Πρόκειται για τους θρυλικούς Δροσουλίτες, έναν από τους πιο γνωστούς και μυστηριώδεις θρύλους της Κρήτης.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.