Παγωμένο γιαούρτι φράουλα: Η Λαμπρίνα Βαρίτη μας δείχνει την συνταγή

Το παγωμένο γιαούρτι είναι δροσιστικό για τις μέρες του καλοκαιριού. Πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με το top ανοιξιάτικο φρούτο που δεν είναι άλλο από την φράουλα.

Υλικά :

  1. 500 γραμμ. φράουλες ώριμες και γερές
  2. 150 γραμμ. ζάχαρη
  3. 250 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
  4. 1 κ.σ. κονιάκ προαιρετικά
  5. Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Τρόπος εκτέλεσης:

  • Σε μπολ αναμειγνύουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη και το κονιάκ (προαιρετικά) μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις στο ψυγείο για 1 ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ το μείγμα με τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού λεμόνι μέχρι να ομογενοποιηθούν, για περίπου 1-2 λεπτά. Προαιρετικά μπορούμε να περάσουμε το μείγμα από σήτα για να απομακρυνθούν οι σπόροι της φράουλας. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για μια ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί ελαφρώς. Κατόπιν χτυπάμε το μείγμα  με μίξερ χειρός να αφρατέψει καλά. Ξαναπαγώνουμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές αν θέλουμε το frozen yogurt να είναι αφράτο. Σερβίρουμε με λίγο ινδοκάρυδο (προαιρετικά).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.