Parasol: Το νέο trend στο χώρο των γλυκών-Ένα ζαχαροπλαστείο με τούρτες και πάστες που όλοι μιλούν γι’αυτό!

Aγαπώ τα γλυκά μιας και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου βρισκόμουν σε ένα ζαχαροπλαστείο! Είναι ένας σοβαρός λόγος που ξέρω να ξεχωρίζω τα καλά και ποιοτικά γλυκά. Στα μέσα Απρίλη καθώς πήγαινα στο σπίτι μου στη Γλυφάδα και περνούσα από την Γούναρη, στον αριθμό 53 το μάτι μου έπεσε σε ένα νέο ζαχαροπλαστείο απ΄το οποίο μάλιστα έφαγα κατά τύχη σε ένα φιλικό σπίτι γλυκά και η γεύση τους με ξετρέλανε. Ήταν η πρώτη φορά που απολάμβανα την πάστα μου χωρίς να με “λιγώσει”. Πάρκαρα και κατευθύνθηκα προς το μαγαζί.

Ο Γιάννης Παπανικολόπουλος, ιδιοκτήτης του Parasol, εδώ και 9 μήνες που ήρθε από τον Καναδά, ζει στα Νότια Προάστια και άνοιξε αυτό το υπέροχο μαγαζί που φαίνεται από την αύρα του και μόνο ότι έχει να δώσει πολλά ακόμη και στον πιο απαιτητικό “γλυκατζή” πελάτη του. Οι βιτρίνες του είναι λες και βρίσκεσαι σε κοσμηματοπωλείο και οι τούρτες του πραγματικά “διαμάντια”.

Από σοκολατίνες, πραλίνες με φρούτα, cookies, πάστες με passion fruits, μέχρι καφέ με άρωμα Ιταλίας και βαφλάκια με διάφορες γεύσεις παγωτού και σιρόπια δικιάς του παραγωγής, μπορεί να βρει κάποιος που μπαίνει για πρώτη φορά στο μαγαζί του.

Κόσμος μπαίνει και βγαίνει, κάνει παραγγελίες τούρτες, πίνει καφέ και τρώει κρύα σάντουιτς. Τέτοιου είδους μαγαζιά συναντάς μόνο στο εξωτερικό και κατά τη γνώμη μου στηρίζονται στις εξαιρετικές πρώτες ύλες και στο design τους.

“Έχω έρθει εδώ πριν από 9 μήνες από τον Καναδά. Εκεί τελείως τυχαία άρχισα να ασχολούμαι με την ζαχαροπλαστική να φτιάχνω μερικά γλυκά κι αυτό γιατί δεν μου άρεσαν αυτά που έτρωγα έξω. Φτιάχνοντας λοιπόν σε καθημερινή βάση άρχισα να βλέπω ότι το έχω. Παρακολούθησα και κάποια σεμινάρια μετά για να μάθω μερικές λεπτομέρειες που βοηθάνε παρά πολύ και έφτασα σε ένα σημείο να ακολουθώ και συνταγές από pastry chef που έχουν michelin star πάνω στην ζαχαροπλαστική”, μου λέει ο Γιάννης Παπανικολόπουλος όση ώρα εγώ επεξεργαζόμουν τα γλυκά που είχε εκείνη την ώρα στο μαγαζί.

Όσο για τα σχόλια που είχε για τα γλυκά που έφτιαχνε ο ίδιος; “Μου έδιναν παραγγελίες! Φίλοι σε γενέθλια, γιορτές κτλ με παρακαλούσαν να τους φτιάξω κάποιο γλυκό γιατί δεν μπορούσαν να πάρουν κάτι από έξω”, προσθέτει.

Parasol: Η ιστορία πίσω από το όνομά του

Κοιτάω την επιγραφή του μαγαζιού και το όνομα και η πρώτη ερώτηση που κάνω είναι για ποιο λόγο ονομάστηκε έτσι και τι συμβολισμό έχει. “Είχα κάνει ένα ταξίδι κι έμεινα σε ένα καταπληκτικό ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας. Το lounge bar το έλεγαν Parasol. Ήταν γεμάτο με ομπρέλες καθώς το parasol είναι οι μικρές ομπρέλες που κρατούσαν οι γυναίκες παλιά για να μην καίγονται από τον ήλιο. Αυτοί το είχαν σε διάφορα μεγέθη. Όταν είδα την ομπρέλα  θεώρησα ότι έχω κι εγώ μία ομπρέλα προστασίας…φεύγωδηλαδή από τα ψεύτικα γλυκά και τα παραδοσιακά και με προστατεύει”

Από τον Καναδά και το μαγαζί με ελληνικά είδη…στη Γλυφάδα με γλυκά που ξεχωρίζουν!

Ο Γιάννης Παπανικολόπουλος κάνει την αγάπη του δουλειά. “Είχα ένα μαγαζί στον Καναδά με ελληνικά είδη, και μετά άρχισα να φέρνω κι από Ευρώπη. Πάνω στις πρώτες ύλες. Σιγά σιγά άρχισα να βάζω και κάποια γλυκά μέσα κι είδα ότι είχαν μεγάλη απήχηση. Τους άρεσε περισσότερο το γαλλικό κι όχι το παραδοσιακό. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν άνοιξα κι αυτό εδώ το μαγαζί στο οποίο δε θα βρείτε παραδοσιακά γλυκά όπως γαλακτομπούρεκο ή κανταΐφι. Ακόμη και η σοκολατίνα είναι διαφορετική. Χρησιμοποιούμε άριστες πρώτες ύλες όπως σοκολάτα καλεμπό που είναι η καλύτερη του Βελγίου και όταν πραγματικά τρως την σοκολατίνα σε ταξιδεύει”.

Γλυκά χωρίς ζάχαρη!

Πάντα όταν επισκέπτομαι ένα ζαχαροπλαστείο βλέπω γύρω μου αν υπάρχουν γλυκά χωρίς ζάχαρη για ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους. Το Parasol έχει ξεχωριστή βιτρίνα με τούρτες και πάστες. “Το χωρίς ζάχαρη δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και θερμίδες. Δηλαδή αν είναι να φας μία τούρτα επειδή κάνεις δίαιτα δεν το συνιστώ. Το χωρίς ζάχαρη είναι για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Η κρυσταλλική ζάχαρη είναι κάτι που το σώμα μας δεν μπορεί να την αποβάλλει εύκολα να την κάψει διότι έχει περάσει από πολύ χημική επεξεργασία πριν φτάσει στο πιάτο μας. Το χωρίς ζάχαρη λοιπόν το έχουμε γιατί χρησιμοποιούμε μία φυτική ύλη μαλτιτόλη κι αυτή χρειάζεται πολύ λιγότερη επεξεργασία ακόμη κι από την στέβια.

Άμα δοκιμάσεις μία σοκολατίνα χωρίς ζάχαρη και μία με ζάχαρη σαφώς και θα δεις διαφορά αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να φτάσεις στο σημείο να πεις ότι δεν το τρώω”. Όσο για το αν δέχεται παραγγελίες για τούρτες χωρίς ζάχαρη; “Γίνεται φυσικά, αλλά με περιορισμένες δυνατότητες. Το mirror glaze που μπορεί να κάνουμε στις άλλες τούρτες σε παραγγελίες για χωρίς ζάχαρη δεν γίνεται, γιατί χρειάζεται γλυκόζη για να γίνει”.

Γλυκά με εξαιρετικές πρώτες ύλες

Όπου και να κοιτάξεις βλέπεις γλυκά και τούρτες με εξαιρετική εμφάνιση που θυμίζουν γλυκά του εξωτερικού. “Η πραλίνα φράουλα που φτιάχνουμε είτε σε τούρτα είτε σε πάστα είναι από τα top γλυκά που έχουμε, με μεγάλη ζήτηση καθώς τους θυμίζει την παλιά kiss σοκολάτα. Δεν φτιάχνουμε κάποιο ζελέ που να ξενίζει. Είναι ένα γλύκισμα με τη γεύση φράουλας. Ακόμη και τα γλυκά με τη ζάχαρη αν η συνταγή λέει 600 γραμμάρια ζάχαρη εμείς την κόβουμε στη μέση. Κάθε πραλίνα και γενικά κάθε υλικό που χρησιμοποιούμε έχει από τη φύση του ζάχαρη και επειδή χρησιμοποιούμε πολύ καλά υλικά, δεν αγοράζουμε απομίμηση σοκολάτας που πρέπει να βάλεις πολλή ζάχαρη για να φανεί γλυκό.Το καθένα από αυτά έχει τη φυσική του γλυκάδα”

Πάστες με πραλίνα φράουλα, με πραλίνα πορτοκάλι, σοκολατίνα, ανάμεικτη, τούρτα Cookies που τα φτιάχνουν οι ίδιοι και δεν είναι από το εμπόριο ή είναι σκόνη ή απλή γεύση από cookies, πάστες με  passion fruits, πάστες με  σοκολάτα γάλακτος,μους αχλάδι και φουντούκι φιγουράρουν στις βιτρίνες του ζαχαροπλαστείου και σε κάνουν να θέλεις να τα δοκιμάσεις! “Όλα τα φτιάχνουμε εδώ, έχουμε 2 pastry chefs ο ένας ασχολείται με την τούρτα και ο άλλος με τη διακόσμηση, ζαχαρόπαστα κτλ.”

Βάφλα σε κύβους με σιρόπια δικής του παραγωγής και καφές με άρωμα Ιταλίας!

Είσαι λάτρης της βάφλας; Τότε το Parasol θα γίνει το στέκι σου. “Θα κάνουμε βαφλάκια και μπορείτε να βάλετε διάφορες γεύσεις παγωτού που έχουμε και σιρόπια που τα φτιάχνουμε εμείς, είτε φράουλα, είτε πραλίνα είτε κρέμα αναλόγως τις γεύσεις”. 

Το παγωτό είναι maniera gelareria, οι οποίοι δίνουν μόνο σε εκλεκτά επιλεγμένα καταστήματα ενώ οι συνταγές τους βασίζονται σε ιταλικά προιόντα.

Αν θέλετε καλό καφέ με άρωμα Ιταλίας, τότε πρέπει να δοκιμάσετε τον δημοφιλή Mrs Rose που θεωρείται από τους καλύτερους καφέδες που κυκλοφορούν. “Είναι ιταλικός, ψήνεται εκεί και ευαίσθητος. Εμείς έχουμε πάρει σεμινάρια μέσα από την εταιρία”.

Cup Cakes και τούρτες γάμου και βάπτισης κατόπιν παραγγελίας

Αν θέλετε μία ξεχωριστή τούρτα γάμου ή βάπτισης ή ακόμη και γενεθλίων το Parasol θα σας βοηθήσει να βρείτε την κατάλληλη! Aκόμη και το πιο τρελό σχέδιο που έχετε ονειρευτεί μπορεί να γίνει πραγματικότητα! Όσο για τα cup cakes; Οι λεπτομέρειές τους κάνουν τη διαφορά.

Σκοπός του Γιάννη ήταν εξαρχής να ανοίξει ένα μαγαζί και να διαφέρει. “Το να διαφέρω μόνο στο σχέδιο και η γεύση να είναι ίδια με όλα δεν το κάνω. Θέλω να ξεχωρίσω και στη γεύση και στην εμφάνιση”, λέει και έχει δίκαιο! Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να δοκιμάσεις τα γλυκά του, τον καφέ του αλλά και τα βαφλάκια του. Το αποτέλεσμα θα σε ικανοποιήσει στο 100%

Γούναρη 53, Άνω Γλυφάδα 
Ώρες λειτουργίας: Από 07.30-23.00 
Tηλέφωνο: 211 1826821
Social Media
FB Parasol patisserie
Instagram parasolpatisserie

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.