Πύργος Δουράκη: Εδώ βρήκε καταφύγιο ο Κολοκοτρώνης το 1803

Στους πρόποδες του Ταϋγέτου σε υψόμετρο 700 μέτρων, στο χωριό Καστανιά, στη Μεσσηνιακή Μάνη, ένας ιστορικός μανιάτικος πύργος ξεπροβάλλει και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο στη θέα του. Ο Πύργος Ντουράκη ή Δουράκη έχει συνδεθεί  με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, καθώς σε αυτόν είχε βρει καταφύγιο ο Γέρος του Μοριά κατά το διωγμό των κλεφτών το 1803. Μάλιστα, πρόκειται για το ίδιο σημείο από το οποίο διέφυγε στην Ελαφόνησο τον Μάρτιο του 1806.

https://www.instagram.com/p/BE05fR4OPAK/

Πύργος Δουράκη: Εδώ βρήκε καταφύγιο ο Κολοκοτρώνης το 1803

https://www.instagram.com/p/BE06bmEOPC-/

Πρόκειται για πολυώροφο πύργο του 18ου αιώνα που αντιπροσωπεύει την παραδοσιακή μανιάτικη αρχιτεκτονική εμπλουτισμένη με γραφικές καταχύστρες και αμυντικές πολεμότρυπες. Χαρακτηριστικό του οι τέσσερις κυκλικού σχήματος πυργίσκοι του. Η τοποθεσία του χωριού αποτελούσε άριστο φυσικό οχυρό, γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι επιλέχθηκε ως το καταφύγιο του Έλληνα αρχιστράτηγου.

https://www.instagram.com/p/BE06KfMuPCO/

Ο πολυώροφος πύργος αποτέλεσε κατοικία του θρυλικού καπετάν Δουράκη και διακρίνεται για τους τέσσερις κυκλικού σχήματος πυργίσκους του. Μετά από υπουργική απόφαση ο πύργος έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο μνημείο.

Ακολουθήστε τη Μαρκέλλα Σαράιχα στα social media

Facebook travelgirl.gr 

Instagram  @markellasharaiha  και

@travelgirl.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.