ROBA: Παράσταση σωματικού θεάτρου για την Άνοια και τον Πάρκινσον στο ΠΛΥΦΑ

Η παράσταση ROBA αφορά δύο ανθρώπινες φιγούρες που ταξιδεύουν σ’ ένα πέρασμα του χρόνου. Ένα παράξενο παιχνίδι κρυφτού, μέσα από την πολλαπλότητα διαφορετικών προσώπων και μορφών, κινούνται μπρος και πίσω στον χρόνο, on και off, σ’ έναν χώρο που συντίθεται και αποσυντίθεται με τη βοήθεια ενός τρίτου μυστηριώδους δημιουργού.

Μια διαρροή. Ένα τραγούδι. Μια αρρώστια.

ROBA: Παράσταση σωματικού θεάτρου για την Άνοια και τον Πάρκινσον στο ΠΛΥΦΑ

ROBA: Παράσταση σωματικού θεάτρου για την Άνοια και τον Πάρκινσον στο ΠΛΥΦΑ
ROBA: Παράσταση σωματικού θεάτρου για την Άνοια και τον Πάρκινσον στο ΠΛΥΦΑ

Το ROBA είναι μια παράσταση Σωματικού Θεάτρου που παίζει με την εικόνα, τον ήχο, το φως και το σκοτάδι, εξερευνώντας τον κόσμο της “φροντίδας” και της πιθανότητας του να βρούμε λύτρωση μέσα από την αρρώστια. Αν χάνουμε τα πάντα όταν ασθενούμε, τότε μπορεί η ίδια η αρρώστια να γίνει παράδειγμα προς την ελευθερία;

Η παράσταση βασίζεται σ’ ένα αρχείο χειρονομιών, ήχων, εικόνων και εμπειριών της φροντίδας μας για έναν πολύ κοντινό μας άνθρωπο. Το ROBA “μεταφράζει” αυτά τα θραύσματα σε μια τελετή παιχνιδιού και ελευθερίας.

Το πρότζεκτ είναι το αποτέλεσμα έρευνας τεσσάρων χρόνων και συνεργασίας μιας υπέροχης ομάδας καλλιτεχνών, φίλων, ειδικών στην φροντίδα’’ και “κρυφών” δυνάμεων. Η ευρύτερη έρευνα, με τίτλο “Παρέα”, γύρω από το Πάρκινσον και την Άνοια, περιλαμβάνει μια σειρά εργαστηρίων για τους φροντιστές ασθενών, επαγγελματίες και μη και τα μέλη της οικογένειάς τους. Στην έρευνα συμμετέχουν καλλιτέχνες, θεραπευτές και νευροεπιστήμονες. Συνεργάτες: Clod Ensemble-Suzy Wilson, David Glass Ensemble-David Glass, Stephen Lenzi, Louisa White, Χρυσούλα Τσίπα.

Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη του Arts Council England, της Σχολής Μπαλέτου Ελισάβετ Γεωργούδη, του Clod Ensemble και όλων των δωρητών που μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε αυτό το πρότζεκτ.

Συντελεστές:

Ιδέα – Σύλληψη – Σχεδιασμός: JEUDi

Σκηνοθεσία: Κορίνα Κόκκαλη – Simon Gleave

Μουσική-Ηχητική Σύνθεση: Gary Salomon – Adam Clifford

Σκηνικός σχεδιασμός: Θάλεια Μέλισσα και JEUDi

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου και JEUDi

Ηχητικός Σχεδιασμός: Γιώργος Χάνος

Βοηθός Σκηνοθεσίας: Μαρία Παπαχριστοδούλου

Video, Φωτογραφίες, Προωθητικό Υλικό: Χρήστος Συμεωνίδης

Κατασκευή κοστουμιών: Μαίρη Λημνιού

Ηλεκτρολογικές κατασκευές: Αντώνης Τσεβάς

Ειδική ηλεκτρονική κατασκευή: Θανάσης Δεμίρης

Εκτέλεση Παραγωγής: Andrei Mihnea Mandoiu

Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα

Ερμηνεύουν: Κορίνα Κόκκαλη, Simon Gleave, Μαρία Παπαχριστοδούλου

Πληροφορίες :

Παραστάσεις : 11-12, 18-19, 25-26 Μαρτίου & 1-2 Απριλίου 2024, κάθε Δευτέρα & Τρίτη

Ώρα Έναρξης: 21:00

ΠΛΥΦΑ (Μεγάλη Αίθουσα 7Α)

Κορυτσάς 39, Αθήνα 104 47

Πληροφορίες: info@jeu-di.com

Εισιτήρια: 16€ (κανονικό), 12€ (μειωμένο: φοιτητές, άνεργοι ΟΑΕΔ, ΑΜΕΑ, Συνοδός ΑΜΕΑ, άνω των 65).

Προπώληση: Ticketservives.gr

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΑΔΑΣ JEUDi:

Η ομάδα αποτελεί μια πλατφόρμα δημιουργικής συνδιαλλαγής μέσα από τη δημιουργία παραστάσεων και με όχημα το παιχνίδι και τις εφαρμογές του. Κατανοώντας την βασική λειτουργία του παιχνιδιού στην εκμάθηση, την σύνδεση με τους άλλους και τη μεταμόρφωση του κόσμου, όραμά μας είναι να φέρουμε σε επαφή καλλιτέχνες από διαφορετικές μορφές τέχνης και συνεργάτες από ποικίλους τομείς για την ανακάλυψη νέων περιοχών των παραστατικών τεχνών. Η JEUDi ιδρύθηκε από τον Simon Gleave και την Κορίνα Κόκκαλη με βασικά εργαλεία το θέατρο και τον χορό και δραστηριοποιούνται μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.