Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους της ΠΟΕΣΕ

Με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων κ. Γιώργο Καββαθά και τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΣΕ κ. Ιωάννη Δαβερώνη συναντήθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους της ΠΟΕΣΕ

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους της ΠΟΕΣΕ
Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους της ΠΟΕΣΕ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε ιδιαίτερη βάση στην επικαιροποίηση του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας στα εστιατόρια της χώρας και στην αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας. Σε ολόκληρη τη συζήτηση ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση όλων των μερών για την προώθηση της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού στο εξωτερικό μέσω της πιστοποίησης των ελληνικών εστιατορίων αλλά και την πιο στενή συνεργασία αυτών με τα ελληνικά οινοποιεία.

Έγινε σαφές τόσο από την κα Όλγα Κεφαλογιάννη, όσο και από τους εκπροσώπους της ΠΟΕΣΕ ότι η επικαιροποίηση του συγκεκριμένου σήματος μπορεί να λειτουργήσει σαν ομπρέλα, να προστατεύσει και να προωθήσει τις τοπικές διατροφικές συνήθειες και προτάσεις. Τέλος, η κα Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού εργάζεται για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας  των αγροτουριστικών και γαστρονομικών προορισμών και δραστηριοτήτων, κάτι που θα συμβάλει σημαντικά στη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς, αλλά και στη διασύνδεση των προορισμών.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο προχωράει στη δημιουργία πλατφόρμας με έναν διαδραστικό ψηφιακό χάρτη που θα βοηθήσει την προώθηση και την προβολή της εστίασης, του αγροτουρισμού και του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.